بررسی تطبیقی راه های امحاء فقر از جامعه اسلامی طبق نظر شهید صدر ونویسنده الحیاه
چكيده
مسئله فقر و فقرزدايي، از جمله مسائل مهمي هستند كه آيات و روايات فراواني در مورد آن وجود دارد؛ كه بيانگر اهميت فوقالعاده اين مسئله در بين آموزههاي ديني است. تلاشهاي زيادي در عرصه اقتصادي، در طول تاريخ، توسط انديشمندان اسلامي صورت گرفته است؛ از جمله سيد محمدباقر صدر، فقيه و متفكر شيعه، محمدرضا حكيمي، فيلسوف و متفكر و نويسنده ايراني، در بسياري از آثار خود به اين مسئله پرداختهاند. اين نوشتار به بررسي مهمترين ديدگاههاي اين دو انديشمند، در خصوص روشهاي امحاء فقر از جامعه اسلامي و نقاط اشتراك و افتراق آن ميپردازد.
اين نوشتار، با روش توصيفي- تحليلي و با تكيه بر منابع كتابخانهاي صورت گرفته است و هدف اصلي آن، بيان روشهاي امحاء فقر، نقاط اشتراك و افتراق نظريات شهيد صدر و استاد حكيمي، در دو كتاب اقتصادنا و الحيات ميباشد.
نتيجه حاصل از اين نوشتار، حاكي از آن است كه ديدگاه اين دو انديشمند، مبتني بر تعاليم و آموزههاي ديني است. گرچه در بسياري از موضوعات مانند اقتصاد اسلامي، عدالت اجتماعي و تأمين اجتماعي در نظر اين دو انديشمند، تفاوتي به چشم نميخورد، اما در برخي ديگر از موضوعات مانند توازن اجتماعي و تقدم مساوات بر عدالت، تفاوت نظر وجود دارد و البته آن هم ناظر بر آن است كه استاد حكيمي يك جامعه آرماني و حكومت جهاني را مد نظر دارد؛ برخلاف شهيد صدر كه جامعه امروزي، مد نظر اوست.
- : سطح3
- : فقه و اصول
- : قم
- : قم
- : قم - قم - مرکز آموزش های غیرحضوری