چکیده دیدگاه ارائهدهنده
ملاک ما در انتخابات، فرمایشات مقام معظم رهبری است؛ محور تبلیغ روحانیون در همه جای کشور باید حضور حداکثری و انتخاب شخص اصلح باشد؛ هم چنین باید بدانند که در آستانه انتخابات، جریاناتی، بحث دوقطبی کردن جامعه هستند؛ ازاینرو باید مردم را نیز آگاه کنند. امروز، ایران اسلامی در جهان و منطقه جایگاه عزتمندانه و والایی دارد که نشاندهنده تأثیرگذاری انقلاب اسلامی است؛ دلیل این تأثیر مثبت، رهبری امام راحل (ره) و مقام معظم رهبری (مدظلهالعالی) و اصل ولایتفقیه است. نامزد انتخابات اولاً باید به خدا، انقلاب قانون اساسی و مردم ایمان داشته باشد؛ ثانیاً روحیه مقاوم داشته باشد.
چکیده دیدگاه منتقدین
برخی از طلاب بر این باورند که باید از رسانهها برای نشان دادن چهره اشخاص استفاده نمایند؛ حضور حداکثری ارزش است؛ اما نباید به هر قیمتی باشد؛ نمی توان به خاطر حضور حداکثری احتیاط کرد و چیزی را مخفی نگه داشت؛ زیرا اگر برخی از افشاگری ها نباشد، انتخاب اصلح امکان ندارد؛ ازاینرو برخی از طلبه ها با کاندیدا شدن مخالفان مواضع رهبری موافق نبودند و معتقد بودند که این افراد نباید در انتخابات ثبتنام می کردند.
نتایج دیدگاه موافق
شرکت در انتخابات هم حق و هم وظیفه است؛ هر یک از ما بهعنوان یک فرد از افراد این ملت، هم حقداریم در انتخابات شرکت کنیم و هم وظیفهداریم، کسانی که بهنظام جمهوری اسلامی ایران معتقدند و قانون اساسی را قبول دارند، از این حق استفاده می کنند و وظیفه خود را نیز انجام می دهند؛ حتی اگر فرد اصلح هم وجود ندارد، برای نشان دادن وفاداری بهنظام باید پای صندوق های رأی برویم و شخصی را که به ملاک های انقلاب نزدیک است را انتخاب کنیم.
نتایج دیدگاه مخالف
برخی از طلبه ها اعتقاددارند که بسیاری از سخنان کاندیدها در رسانه ها ساختگی است و نباید به این مباحث اهمیت زیادی داد؛ بلکه باید با هوشیاری و درایت، فرد اصلح را انتخاب نمود؛ حتی اگر تعداد شرکتکنندگان در انتخابات اندک باشد نباید به هر قیمتی آن ها را پای صندوق های رأی کشید.
جمع بندی داور
بر اساس شاخصه هایی که مقام معظم رهبری (مدظلهالعالی) تعیین نمودند، همه افراد باید در انتخاب فرد اصلح، بسیار تلاش کنند؛ این شاخصهها عبارتنداز: تقوا، ایمان، مدیر و مدبر بودن و از همه مهم تر مطیع رهبر بودن؛ کسی که از خواسته های مقام معظم رهبری (مدظلهالعالی) سرپیچی می نماید شایستگی چنین منصبی را ندارد؛ نامزد اصلح از دیدگاه قرآن و روایات ائمه (علیهمالسلام) باید سعهصدر، متانت، استقامت، توانایی تحمل افکار دیگران، هوشیاری، سعی و کوشش، شجاعت، قدرت سخنوری داشته باشد؛ بنابراین همه افراد ملت وظیفهدارند در انتخابات شرکت نمایند.
کلیدواژه ها: انتخابات، اصلح، کاندیدا، انقلاب، رسانه، افشاگری.