کرسی آزاداندیشی نقش حوزه‌های علمیه در انتخاب اصلح در مدرسه معصومیه شهرکزد

شناسه محتوا : 31326

1398/10/02

تعداد بازدید : 352

  • : چهارمحال و بختیاری
  • : شهرکرد
  • : مرکز تخصصی معصومیه
  • : طلاب
  • : طلاب
  • : آقای دکتر صفی


چکیده دیدگاه ارائه‌کننده
رهبری انقلاب¬های ایران را در دویست سال گذشته روحانیون برعهده‌گرفته‌اند؛ انقلاب میرزای شیرازی، میرزا کوچک خان جنگلی و...؛ انقلاب اسلامی ایران نیز به رهبری حضرت امام خمینی (ره) به پیروزی رسید؛ روحانیون تاکنون به‌عنوان رهبر نه‌تنها در حفظ انقلاب در ایران بلکه در بیداری مردم سراسر جهان نقش بسزایی داشته¬اند؛ روحانیون باید در حفظ این روند که امام (ره) و رهبری (مدظله‌العالی) برای حکومت جهانی حضرت مهدی (سلام‌الله‌علیه) زمینه¬سازی نموده¬اند، بکوشند؛ اکنون نیز در این انتخابات باید مردم را ارشاد کنند تا شخصی بر سرکار بیاید که با رهبری کاملاً هم‌جهت و هم¬سو باشد.
چکیده دیدگاه منتقد
چرا در مناظرات هیچ¬کدام از کاندیداها برنامه مشخصی از خود ارائه ندادند و فقط همدیگر را تخریب نمودند؟ حتی کاندیدایی هم که ازنظر ما هم¬جهت با رهبر بود، برنامه¬ای ارائه نداد و نقش روشنگری نداشت؛ دیگر این¬که چگونه ما برای کاندیدای هم¬جهت با رهبر تبلیغ نماییم؟ درحالی¬که درگذشته نیز همین کار را کردیم، اما همان کاندیدا از خط رهبری خارج شد و مقابل رهبر ایستاد؛ شاید در این زمان هم اتفاق بیفتد؛ از سوی دیگر جای بحث است که چرا در آستانه انتخابات، رهبری سند 2030 را مطرح نمودند.
نتایج دیدگاه موافق
تا قیام مردمی نباشد، انقلاب و نظامی شکل نمی¬گیرد؛ در نظام ولایی، قوی¬ترین و محکم¬ترین مردم¬سالاری دینی وجود دارد؛ مابعد از ارتحال ملکوتی حضرت امام خمینی (ره) چندین دوره ریاست جمهوری را سپری کرده¬ایم؛ و در هر چهار دوره مجریان امر در عرصه رهبری ورود داشتند و خودشان را نظریه¬پرداز و سیاست¬گذار می¬دانستند؛ بنابراین لازم است طلاب مردم را آگاه کنند که کسی باید رئیس قوه مجریه باشد که نسبت به ولی امر تبعیت داشته باشد و ولایت او را بپذیرد؛ ازاین‌رو طلاب باید در این برهه حساس روشنگری نمایند و تبلیغ را در اولویت قرار دهند.
نتایج دیدگاه مخالف
روشنگری و تبلیغ، زمانی کارساز است که خود کاندیدا هم برنامه روشنی از خود ارائه نماید تا مردم قانع شوند؛ تنها تبلیغ و فعالیت علیه کاندیدای مقابل بدون ارائه برنامه دقیق و روشن سودمند نخواهد بود.
جمع¬بندی داور
درهرصورت در این برهه حساس طلاب باید تبلیغ و روشنگری کنند؛ زیرا آن¬ها مأمور به وظیفه هستند؛ به¬علاوه کاندیدا در ابتدا برنامه¬هایی را مانند مبارزه با فقر، بیکاری، ایجاد شغل و... ارائه نمودند و در پی تخریب طرف مقابل نبودند؛ اما خود رقبا بحث مناظره را به این سمت‌وسو کشیدند؛ در مورد سند 2030 هم باید گفت که چون دیدار رهبری (مدظله‌العالی) با معلمان بود آن¬را مطرح نمودند تا اصلاحات لازم صورت گیرد؛ در شرایط کنونی کشورما در زمینه¬های اقتصادی و فرهنگی با مشکلات زیادی روبرو شده است؛ این مسئله باعث شده که بزرگ¬ترین سرمایه نظام اسلامی یعنی اعتماد مردم به‌نظام از بین برود؛ پس لازم است روشنگری¬ شود تا مردم بتوانند انتخاب صحیح داشته باشند.
کلیدواژه¬ها: انتخابات، اصلح، حوزه¬های علمیه، کاندیدا، قوه مجریه.
 

مطالب مرتبط