پرسش‌ها متداول تحقیقات پایانی

شناسه محتوا : 28718

1397/08/22

تعداد بازدید : 413

مهلت تدوین و نحوه تمدید مهلت تدوین تحقیق پایانی چگونه است؟
با توجه به آخرین تصمیم اتخاذ شده، تمدید مهلت تحقیق پایانی به معاونت آموزش واگذار شده است و مهلت تدوین تحقیق، براساس سنوات آموزشی طلبه و نیمسال اخذ واحد تحقیق پایانی تعیین می‌شود.


زمان اخذ واحد تحقیق پایانی و مهلت نگارش آن چگونه تعیین می‌شود؟
طلبه موظف است مراحل ارائه موضوع و تدوین تحقیق پایانی را تا سه ماه پیش از اتمام سنوات آموزشی به پایان رساند. براساس دستورالعمل اجرایی سطح دو طلاب ورودی با مدرک دیپلم پس از گذراندن 110واحد مجاز به انتخاب واحد و پس از گذراندن 130واحد ملزم به انتخاب و ارائه موضوع هستند و طلاب ورودی با مدرک سیکل به ترتیب، پس از گذراندن 180واحد و 200واحد، مجاز و ملزم به انتخاب واحد تحقیق پایانی هستند.(ماده 1 دستورالعمل) (ماده 34و 35 آیین نامه)


آیا انتخاب موضوعات میان رشته‌ای، میدانی و ترجمه برای طلاب سطح دو توصیه می‌شود؟
انتخاب موضوعات میان رشته‌ای و میدانی جایز نیست و در صورت تسلط طلبه به زبان ثانویه، موضوعات ترجمه در صورت همخوانی با علوم اسلامی، اعتبار علمی، احراز ضرورت ترجمه و انتخاب متن از زبان اصلی و عدم وجود ترجمه دیگر قابل انتخاب می‌باشد. (ماده 6تا8 دستورالعمل)


شرایط مهمان شدن طلاب برای برگزاری دفاعیه در مدرسه دیگر چیست؟
طلبه می‌تواند برای تدوین تحقیق پایانی از مدرسه‌ای در یک استان یا شهرستان به مدرسه‌ای در استان و یا شهرستان دیگر منتقل و مهمان گردد؛ در این صورت طلبه مهمان پس از کسب موافقت مدرسه علمیه مبدأ و مقصد باید مراحل تصویب خواهی و تدوین تحقیق پایانی خود را در واحد مقصد گذرانده و از آن دفاع کند. اما چون او طلبه رسمی واحد آموزشی مبدأ محسوب می شود نام مدرسه علمیه مبدأ روی جلد تحقیق پایانی درج شده و هزینه های مرتبط نیز بر عهده مدرسه علمیه مبدأ می باشد. (ماده9 دستورالعمل)


شرایط برگزاری جلسه دفاعیه چیست؟
طلبه موظف است پس از تدوین کامل تحقیقات پایانی و اخذ تاییدیه استاد رهنما، جهت برگزاری جلسه دفاعیه حداکثر سه ماه مانده به اتمام سنوات تحصیلی نسبت به ارسال متن نگارش یافته برای معاون پژوهش مدرسه علمیه سطح 2 برای ارجاع به استاد داور نماید. پس از طی این روند، و حداقل یک ماه پیش از اتمام سنوات آموزشی، طلبه می بایست آماده برگزاری جلسه دفاعیه با حضوراساتید راهنما و داور باشد. (ماده25)
حضور همه اعضای جلسه دفاعیه الزامی بوده و غیبت غیر موجه اعضا که موجب اخلال جدی و عدم اجرای جلسه دفاعیه گردد تخلف محسوب می شود.(ماده32)
براساس تبصره ماده 50آیین نامه تحقیقات پایانی درصورت وجود حداکثر شش واحد درسی باقی مانده در موارد اضطراری و با تشخیص کارگروه جلسه دفاعیه برگزار خواهد شد.