نقش گياهان در سلامت انسان از ديدگاه قرآن و روايات
هدف از تحقيق درباره ي «نقش گياهان در سلامت و بيماري انسان از منظر قرآن و روايات» به دست آوردن خواص گياهان و تاثير آن ها در رفع بيماري هاي گوناگون است. از آنجا كه اسلام متصل به منبع غني وحي است، علاوه بر مسائل مرتبط با رشد روحي و معنوي، دربردارنده¬ي بسيار¬ي از علوم ديگر از جمله طبابت مي¬باشد.
قرآن همواره به كليات مي¬پردازد و اين روايات هستند كه تفصيل آن¬ها را بيان مي¬دارند. روايات ائمه¬ي اطهار عليهم السلام در باب استفاده از داروهاي گياهي به دو صورت نقل شده است: دسته¬اي از آن¬ها خواص گياهان را بازگو مي¬كند و دسته¬اي ديگر با نام بردن از يك بيماري، گياه درمان كننده¬ي آن را نام مي¬برد.
امروزه با توجه به ناكامي علم نوين پزشكي و ميكروبشناسي در درمان بسياري از بيماري¬ها، مضرات ايجاد شده توسط داروهاي شيميايي و هزينه¬هاي گزاف، اقبال دوباره¬اي از سوي مردم به خصوص مسلمين به سمت طب اسلامي و سنتي ايجاد شده است.
با اين شرايط بيتفاوتي نسبت به منبع غني روايات طبي معصومين عليهمالسلام خسران زيادي بالاخص وابستگي به بيگانگان را در پي خواهد داشت؛ كه رفع آن همت گسترده¬ي مسلمين را در اين زمينه مي¬طلبد، در اين تحقيق سعي شده است كه به صورت توصيفي ، تحليلي به اين پژوهش پرداخته شود. با مراجعه به اسناد و منابع معتبر به روش كتابخواني به گردآوري دادههاي مورد نياز پرداخته ميشود.
از آنجا كه در اسلام پيشگيري بر درمان مقدم است، اسلام توجه جدي به تغذيه دارد تا جايي كه در قرآن بدان اشاره شده « كلوا واشربوا و لا تصرفوا» و نحوهي استفاه از تغذيه را در شبانه روز به ما تعليم داده تا جايي كه بنا به فرمايش حضرت علي عليه السلام « ترك كردن شام را مايهي نابودي بدن ميداند.»
- : سطح3
- : تفسير و علوم قرآن
- : قم
- : قم
- : مدارج علمی نظام قدیم