تاثیر خوراک بر اخلاق ازمنظر قران با رویکردی بر تفاسیر روایی
پژوهش ذيل با عنوان «تاثير خوراك بر اخلاق از منظر قرآن با رويكردي بر تفاسير روايي» به رشته تحرير درآمده است. خوراك از نيازهاي اجتنابناپذير هر موجود زندهاي است و انسان نيز از اين قانون، مستثنا نيست. از طرفي ديگر در اديان اسلامي به خصوص دين مبين اسلام، تاكيد زياد بر استفاده از خوراكيهاي حلال و دوري از تناول خوراكيهاي حرام و حتي شبههناك شده، زيرا ميتواند بر رفتار، خلقيات و تربيت انسان صالح اثرگذار باشد. نيز محققان بر اين باورند كه استفاده از تركيبات غذايي كه حلال و سالم باشند، ميتوانند بر خلق و خو و رفتارهاي انساني كه از ذات و ژنتيك فرد سرچشمه ميگيرد، اثرات مثبتي داشته باشد. پژوهش حاضر با روش نقلي و وحياني تاثير خوراك بر اخلاق را كشف، سپس با روش كتابخانهاي به گردآوري مطالب پرداخته است آنگاه با توجه به آنكه قرآن حاوي رهنمودهاي خداوند ميباشد و در كلام ائمه اطهار(عليهم السلام) كه راه سعادت و كمال انسانها بيان شده است ميبايست تاثير خوراك حلال بر اخلاق از ديدگاه آيات در تفاسير روايي، تاثير خوراك حرام بر اخلاق از ديدگاه آيات در تفاسير روايي را در سه فصل كليات تحقيق، تاثير خوراك حلال بر اخلاق از ديدگاه آيات در تفاسير روايي و تاثير خوراك حرام بر اخلاق از ديدگاه آيات در تفاسير روايي بررسي نمايد. پژوهش حاضر با روش توصيفي تحليلي به پردازش اطلاعات پرداخته و دريافته است: خوراك بر اخلاق انسانها تاثيرگذار بوده است و مصداق واقعي تاثير لقمه حرام، كلام حضرت امام حسين(عليه السلام) در روز عاشورا خطاب به لشگريان يزيد و عمر سعد، ميباشد. با توجه به مطالبي كه در اين پاياننامه از آيات و روايات آمده بخشي از يافته-هاي آن از اين قبيل است: تقويت جسم و روح از جهات مختلف؛ توفيق الهي در انجام كارهاي نيك و متصف و متخلق شدن به فضايل اخلاقي و در مقابل بر اثر تغذيه پاك و حلال و فساد بدن و روح و آثار بسيار بد بر قلب انسان از جهات مختلف و متصف و متخلق شدن به رذائل اخلاقي بر اثر تغذيه ناپاك و حرام.
- : سطح3
- : تفسير و علوم قرآن
- : اصفهان
- : شاهین شهر
- : اصفهان - شاهین شهر - مدرسه علمیه تخصصی نرجس خاتون «علیها السلام»