امامزادگان زن كهگيلويه وبوير احمد وتاثير مهاجرت وبقاع ايشان بر نشر فرهنگ ومعارف اسلامي وشيعي
به گواهي تاريخ، فرهنگ و تمدن شيعي، بعنوان نماد يك تفكر انقلابي، كه همواره دوران تاريخي پر افت و خيزي داشته است؛ اما در پرتو حضور فيزيكي و يا معنوي امامان و امامزادگان ع همواره بعنوان يه انديشه ي فاخر و اجتهادي، هم در حوزه فردي و هم در حوزه اجتماعي به گسترش فرهنگ شيعي اهتمام داشته اند. رساله ي حاضر با ارائه معنا و مفهومي علمي از فرهنگِ عامه مذهبي، به ترسيم چهارچوب قابل قبولي از اين فرهنگ، تشريح سطوح مختلف آن و نقش و مهاجرت امام زادگان زن-بصورت نمونه و موردي- در شكل گيري، تقويت و غني سازي فرهنگ تشيع و كيفيت نقشآفريني و تأثير گذاري امامزادگان در نهادينه كردن سبك زندگي اسلامي در استان كهكيلويه و بويراحمد مي پردازد و در پي پاسخ به اين پرسش بنيادين است كه اساسا مهاجرت و بقاع متبركه امامزادگان زن در استان كهگيلويه وبويراحمد بر نشر فرهنگ و معارف اسلامي وشيعي منطقه چه تاثيراتي داشته است؟
روش تحقيق، گردآوري اطلاعات بر اساس مطالعات كتاب خانه اي، استفاده از رسالات و مقالات پژوهش، فيش برداري، تجزيه و تحليل اطلاعات بوده است. از ميان امامزادگان زن مورد پژوهش، نقش امامزاده بي بي حكيمه در گسترش فرهنگ تشييع، از طريق توزيع پرسش نامه و بر اساس نمونه گيري و با رويكرد آماري و spss انجام گرفته است.
يافته هاي پژوهش، مويد اين ادعاست كه به جهت تعميق باورهاي ديني، زيارت امامزادگان زن در استان كهكيلويه و بوير احمد بر سبك زندگي شيعي، آداب، رسوم و فرهنگ شيعي، توسعه فرهنگ اسلامي شيعي ، تاثير فرآوان اقتصادي، مامن شدن، شفاي بيماران، گسترش هنرهاي اسلامي، تاسيس مدارس علميه به نام اين امامزادگان و نشر آموزه ها و معارف اسلامي و شيعي تاثير گسترده و فرآواني داشته است.
- : سطح3
- : تاريخ اسلام
- : قم
- : قم
- : قم - قم - مرکز آموزش های غیر حضوری - سطح سه