نقش پرچم و پرچم دارها در جنگ هاي عصر نبوي
چكيده:
پـيامبر اكرم (ص ) به هنگام اعزام سريه ها، متناسب با مأموريتي كه براي آنان در نظر مـي گـرفـت ، نـفـرات را مـشخص مي كرد و بر آنان فرماندهي مي گمارد. در غزوه ها نيز پيش از آغاز حركت ، پرچمداران را ـ كه وظيفه مهمي بر دوش داشتند ـ تعيين مي كرد. در جنگ بـدر، پـرچـم بـزرگ را به مُصعب بن عُمير و دو درفش را به علي بن ابي طالب (ع ) و سعد بن معاذ داد. در جنگ احد نيز سه نيزه خواست و سه پرچم بست ؛ پرچمي براي اوس ، پرچمي براي خزرج و پرچمي براي مهاجران كه به ترتيب به اُسيد بن حُضير، حُباب بن مُنذِر و علي بن ابي طالب داد.
رسـول خـدا پس از رسيدن به منطقه نبرد به صف آرايي سپاه مي پرداخت و سپاهيان را در مـواضـع مـنـاسـبِ بـراي رزم مـسـتـقـر مـي كرد. در جنگ بدر، با چوبي كه به دست داشت ، صفوف سپاه اسلام را منظم كرد. در جنگ احد، به صف آرايي سپاه پرداخت و كوه اُحد را پشت سر و مدينه را پيش رو قرار داد و كوه عينين در طرف چپ مسلمانان قـرار گـرفـت . عـبـدالله بن جُبَير را با پنجاه تيرانداز بر شكاف كوه عينين گماشت و فـرمـود: «چه پيروز باشيم و چه با شكست مواجه شويم ، شما همين جا بمانيد و سواران دشـمـن را بـا تـيـراندازي از ما دفع كنيد كه از پشت سر به ما هجوم نياورند، اگر كشته شديم ما را ياري ندهيد و اگر غنيمت برديم با ما شركت نكنيد».
در جـنـگ احـزاب ، رسـول خـدا بـراي خـنـدق درهـايـي قـرار داد و از هـر قـبـيـله اي مردي به پـاسـبـانـي درهـا گـمـاشـت و زُبـيـر بن عوّام را به فرماندهي آنان منصوب كرد و به او فـرمـود: «اگـر نـبـردي پـيـش آمـد، نـبـرد كـنـيـد». در اين جنگ ، رسول خدا و مسلمانان در دامن كوه سَلع ، پشت به كوه ، اردوگاه ساختند و زنان و كودكان را در بـرج هـا جـاي دادنـد. در ايـن جنگ ، لواي مهاجران را زيد بن حارثه و لواي انصار را سعد بن عباده به دست داشتند.
- : سطح3
- : تاريخ اسلام
- : قم
- : قم
- : قم - قم - مرکز آموزش های غیر حضوری - سطح سه