تأثير صبر در آرامش فردي و امنيت اجتماعي از منظر آيات و روايات
فرد و جامعه در رسيدن به هدف نهايي خويش كه قرب الهي و تشكيل مدينه فاضله است، لاجرم با مشكلات و ابتلائات فراواني روبرو مي شوند كه بنابر آموزه هاي ديني بايستي صبر و شكيبايي كنند. «صبر» به معناي حبس، محدوديت و بازداشتن نفس از اظهار بيتابي و جزع در صحنه كارزار ميان لشكريان عقل و جهل است.
مسئله اصلي اين تحقيق آنكه تاثير صبر در آرامش فردي و امنيت اجتماعي از منظر آيات و روايات چيست
اين پژوهش به روش توصيفي- تحليلي و با هدف دستيابي به تاثير صبر در آرامش فردي و امنيت اجتماعي در آيات و روايات و پاسخگويي به نيازهاي فردي و اجتماعي مي باشد. نوشتار حاضر با بررسي آيات و روايات در باب صبر و تقسيم بندي معروفِ سه گانه صبر در عبادت، صبر در معصيت و صبر در مصيبت اثرات آن در آرامش فردي و امنيت اجتماعي از منظر آيات و روايات را بررسي مي كند.
آيات و روايات نشان مي دهد هرگاه افراد و جوامع در برابر سختي ها، معاصي و مصايب صبور باشند اثرات فراواني در آرامش فردي و امنيت اجتماعي بدست مي آورند.
قرآن كريم و روايات معصومين: مبيّن آن است كه سكينه و آرامش فردي واقعي و پايدار منوط به صبر در ايمان و يقين، انجام تكاليف الهي، اعتدال و ... در اعمال عبادي از يك سو؛ استقامت و پايداري، اجتناب و مصونيت از رذايل اخلاقي و ... در معصيت از سويي؛ تسليم و رضا، آساني سختي ها و ... در مصيبت از سوي ديگر است.
همچنين آيات و روايات نشان مي دهند كه امنيت اجتماعي واقعي و پايدار منوط به صبر در؛ اطاعت و عبادت خالصانه و نهادينه كردن فرهنگ عبادت، جهاد و شهادت و ... در اعمال عبادي از يك سو، استقلال سياسي-نظامي، قدرتمندي جامعه در همه سطوح و ... در معصيت از سويي؛ همچنين فتح و پيروزي سياسي-نظامي-اقتصادي، رفاه و امنيت اقتصادي و شغلي و ... در مصيبت از سوي ديگر است.
- : سطح3
- : تفسير و علوم قرآن
- : قم
- : قم
- : قم - قم - مرکز آموزش های غیر حضوری - سطح سه