روابط اخلاقی مسلمانان با غیر مسلمانان از منظر قرآن
اخلاق صفتي باطني است كه ريشه در اعماق و روح انسان دارد. از اصول اوليه در اسلام، برقراري ارتباط با ملل غيراسلامي بر اساس مصلحت و اخلاق مي¬باشد. ارتباط مسلمانان به جهت گسترش دين اسلام و نفوذ آن در اعماق روح و جان ديگر انسان¬هاي غيرمسلمان كه طيف وسيعي از انسان¬ها را تشكيل مي¬دهند، بايد با رعايت ادب و اخلاق باشد تا تأثير لازم را داشته باشد و اين بدون برقراري ارتباط مسالمت¬آميز امكان¬پذير نمي¬باشد.
يكي از مسائل مهم، چگونگي برقراري رابطه اخلاقي مسلمانان با غيرمسلمانان مي¬باشد. زيرا مسلمانان براي تبليغ دين و دعوت به اسلام و نفوذ در قلوب غيرمسلمانان بهتراست بارعايت اخلاق اسلامي و داشتن رابطه زمينه اي براي نفوذهرچه بهتر فراهم شود. از آنجايي كه طيف وسيعي از انسانها غيرمسلمانند، برخورد مسلمانان بايد به گونه¬اي باشد كه زمينه تعامل مسالمت¬آميز فراهم شود.مساله اصلي چگونگي برقراري اين رابطه است ما با نگاهي كلي به اين مساله پرداخته ايم.
در اين تحقيق به روش كتابخانه¬¬اي و به شكل توصيفي، ابتدا به بيان سيره مسالمت¬آميز پيامبر صلي الله عليه وآله و جدال احسن أئمه معصوم عليهم السلام پرداخته، سپس با مبنا قراردادن آزادي وكرامت انسان، ديدگاه اسلام را نسبت به غيرمسلمانان بيان نموده و در پايان با قراردادن اصول اخلاقي در برقراري روابط اجتماعي و نيز بيان حقوق غيرمسلمانان چه اهل كتاب و چه اقليت غيراهل كتاب، در چارچوب اخلاق چگونگي ارتباط اخلاقي با غيرمسلمانان را با وجود محدوديت علمي و زماني خود به اختصار بيان نموديم.با شناخت چنين مباحثي ميتوان علاوه بر اشنايي با حقوق اخلاقي واجتماعي غيرمسلمانان با تمسك به سيره پيامبر وائمه معصوم در چهارچوب ايات قران مبناي چگونگي اين ارتباط راپايه نهاد.
- : سطح3
- : تفسير و علوم قرآن
- : سمنان
- : شاهرود
- : سمنان - شاهرود - مرکز تخصصی امام جعفرصادق«علیه ا لسلام» - سطح سه