بررسي اوصاف مبلغان دين در قرآن و روايات
بر اساس آموزه¬هاي دين مقدس اسلام، زندگي اين دنيا مقدمه¬اي براي زندگي جاودانه آخرت است. انسان به اختيار خود مسير آن زندگي جاودانه را برمي¬گزيند. ولي پيداست با درك محدودش نمي¬تواند تنها با استفاده از عقل و احساس، راه سعادت خويش را ترسيم نمايد. بنابراين به لطفي ديگر از سوي پروردگار نياز دارد تا راه را به او نشان دهد.
لطفي كه از سوي پروردگار شامل حال انسان مي¬شود، وجود هدايتگراني است كه انسانها را براي رسيدن به سعادت راهنمايي مي¬كنند.ارشاد و هدايت مردم از اصول رسالت پيامبران بود و خط اصلي برنامه آنان را تشكيل مي¬داد. از اين رو كساني كه در اين راه گام برمي¬دارند، در راه انبياء گام نهاده¬اند.بنابراين لازم است به آداب و اخلاق آنان آراسته باشند.
تمامي متون ارزشمند ديني، مملو از دستورات و برنامه¬هايي در جهت تربيت انسان است كه مبلغان عزيز مي¬توانند با مراجعه به آنها در جهت تهذيب نفس و مكارم اخلاقي خود تلاش نمايند تا خود بتوانند الگوي مناسبي براي مخاطبان باشند.
تحقيقي كه پيش رو داريد شامل دو بخش كلي است كه بخش اول طي دو فصل به بحث پيرامون طرح تحقيق و ضرورت آن و مفهوم شناسي مي¬پردازد و مفاهيم را به طور گسترده روشن و واضح مي¬نمايد. بخش دوم شامل دو فصل است كه اوصاف و ويژگي¬هاي مبلغان دين را از منظر آيات و روايات بيان مي¬كنند. در پايان نتيجه گيري و منابع تحقيق بيان شده است.
اميد است اين مجموعه هر چند اندك، پيش كشي باشد به بوستان دانش و ادب تا مبلغان و دانش پژوهان با صرفه¬جويي در زمان، به دانستني¬هاي دين دست يابند و از درياي بيكران قرآن و حديث و كردار بزرگان دين، گوهرها بيابند.
- : سطح3
- : تفسير و علوم قرآن
- : سمنان
- : شاهرود
- : امامجعفرصادق«عليهالسلام»