روش تربیت خانوادگی پیامبر با استمداد از قرآن و حدیث
چكيده
تفاوت عمده و اساسي اديان الهي با مكاتب ساخته¬ي دست بشر اين است كه در اديان و مذاهب الهي علاوه بر ارائه¬ي برنامه و طرح براي هدايت و ساختن افراد، الگوهاي عملي و مناسبي از خود بشر فرا روي آنان¬ قرار داده¬اند تا راهنماي فكري و عملي در زندگي دنيا و آخرت باشند.
پيامبر اكرم ـ صَلَّياللهُعَلَيْهِوَآلِهِوَسَلَّم ـ به عنوان بهترين اسوه¬ي بشريّت در قرآن معرفي گرديده تا تمام كساني كه به دنبال رسيدن به سعادت حقيقي هستند، به ايشان اقتدا نمايند.
در كنار تمام ويژگي هاي ناب اخلاقي و رفتاري رسول اكرم ـ صَلَّياللهُعَلَيْهِوَآلِهِوَسَلَّم ـ كه مي تواند به عنوان الگويي برتر در زندگي مورد استفاده قرار گيرد، سيره¬ي تربيتي و نحوه¬ي تعامل ايشان با اعضاي خانواده، از اهميّت بسيار بالايي برخوردار است. بررسي و به كار بستن اين سيره ميتواند يكي از بزرگ ترين معضلات دامن¬گير انسان¬ها، كه همان عدم توانايي در ايجاد رابطهي حسنه بين اعضاي خانواده و دوام آوردن در زير يك سقف مي¬باشد را حلّ نموده و به تحقق ازدواج آسان و ايجاد زندگي پايدار كمك نمايد.
پايان نامه¬ي پيش رو سعي نموده تا با استفاده از قرآن و منابع معتبر شيعي و بعضاً سنّي، شيوه¬ي تعامل پيامبر اكرم ـ صَلَّياللهُعَلَيْهِوَآلِهِوَسَلَّم ـ با خانواده¬ي خويش را بررسي نمايد و گامي هرچند كوچك در تحقّق اهداف فوق بردارد. هم چنين روش زندگي خانوادگي آن حضرت را به عنوان الگوي زيبا و كاربردي به خانواده ها و دست اندر كاران امور تربيتي ارائه دهد.
كليدواژه¬ها: پيامبر، اسوه، خانواده، سيره¬¬ي تربيتي
- : سطح3
- : تفسير و علوم قرآن
- : يزد
- : يزد
- : امامحسين«ع»