نشست علمی پژوهشی

ایلام- نشست پژوهشی با موضوع آشنایی با افکار و آثار بانو مجتهده امین در مدرسه علمیه حضرت زینب شهرستان مهران

شناسه خبر : 94929

1399/05/05

تعداد بازدید : 234

ایلام- نشست پژوهشی با موضوع آشنایی با افکار و آثار بانو مجتهده امین در مدرسه علمیه حضرت زینب شهرستان مهران
خانم سمیه اشرفی مدیر مدرسه حضرت زینب (س) شهرستان مهران از برگزاری نشست آشنایی با افکار و آثار بانو مجتهده امین خبر داد.

 

اشرفی گفت: این نشست که در فضای مجازی و با هدایت خانم دکتر رباب امامیان از اساتید حوزه و دانشگاه برگزار گردید به ابعاد شخصیت علمی و پژوهشی بانو مجتهده امین پرداخته شد.

وی اضافه کرد: خانم امامیان بیان کردند: بانو امین در سال1265 خورشیدی در اصفهان چشم به جهان گشود. نسبش با سی واسطه به علی بن حسین علیه السلام می رسد. از چهار سالگی به فراگرفتن قرآن و از یازده سالگی به تحصیل زبان عربی پرداخت. با اینکه در پانزده سالگی ازدواج کرد، هرگز همسرداری و تربیت فرزندان او را از تحصیل علم بازنداشت. ایشان درسن بیست سالگی به تحصیل فقه و اصول، تفسیر و علم حدیث پرداخت.

امامیان اضافه کرد: بانو امین تنها زن مفسر تمام قرآن کریم در جهان اسلام است، تفسیر "مخزن العرفان" نقطه ی مرکزی تالیفات او به شمار می آید.این تفسیر که مشتمل بر15جلد است آمیزه ای از حصول علم تفسیر و حضور سیر و سلوک عرفانی وی بوده و تمامی افکار، روحیات و حالات علمی و معنوی او را شامل می شود. وی کتاب های خود را با نام «بانوی ایرانی» یا «بانوی اصفهانی» به چاپ رسانده که عبارتند از: اربعین الهاشمیه، جامع الشتات، معتد یا آخر سیر بشر، نفحات الرحمانیه فی الواردات القلبیه، تفسیر مخزن العرفان، روش خوشبختی و توصیه به خواهران ایمانی.

وی در پایان گفت: آنچه بانو ازعرفان در نظر داشت، آن چیزی بود که در معارف رسول الله(ص) و اهل بیت گرامی اش یافت می شد. ایشان با نگارش تفسیر خویش، این نگاه جدید به عرفان را که باید ریشه ای درست و صحیح داشته باشد و جز از طریق اهل بیت عصمت و طهارت به دست نیامده باشد و از اصول تفسیر قرآن تخطی نکند، توسعه و ترویج دادند زیرا که اصل مهم در تفسیر،اصالت قرآن و یقینی بودن آن است و هر چه پیرامون تبیین و توضیح قرآن بیان می شود، محتمل و ظنی خواهد بود و این امکان وجود دارد که در آینده نظر یا نظراتی فوق آن کشف شود چنانچه این دیدگاه در تفسیر بانو از برخی آیات پیرامون زنان یافت می شود و با بیان نظرات جدید،راه تفسیر پویا و صحیح را برای مفسرین امروز و آینده گشوده است.

اخبار مرتبط