سمنان کرسی ازاد اندیشی «استماع موسیقی آری یا خیر» مدرسه علمیه امام جعفر صادق(ع)-شاهرود

شناسه خبر : 92613

1399/03/21

تعداد بازدید : 179

به همت واحد پژوهش مدرسه علمیه امام جعفر صادق(ع) شاهرود، روز چهارشنبه مورخ 7/3/99 کرسی ازاد اندیشی با عنوان « استماع موسیقی آری یا خیر » به صورت انلاین در وب سایت مشاوران مذهبی برگزار شد.


به همت واحد پژوهش مدرسه علمیه امام جعفر صادق(ع) شاهرود، روز چهارشنبه مورخ 7/3/99 کرسی ازاد اندیشی با عنوان « استماع موسیقی آری یا خیر » به صورت انلاین در وب سایت مشاوران مذهبی برگزار شد.
استاد ارائه کننده بحث: سرکار خانم هاجر کریم زاده، استاد منتقد: سرکار خانم خدیجه امیری و استاد داور: جناب آقای مهدی طالع زاری بودند که خلاصه سخنان ایشان به شرح زیر می باشد:
استاد ارائه کننده بحث (خانم هاجر کریم زاده) در رابطه با موسیقی به طرح مباحث پرداخته وگفتند : مبحث استماع موسیقی از جمله مباحثی است که با وجود قدمت زیاد، جزء مباحث روز جامعه بوده و ذهن افراد زیادی علی الخصوص جوانان را به خود مشغول داشته است و بالتبع سوالات زیادی هم پیرامون آن مطرح شده و می شود.
به طور کلی موسیقی را می توان از جنبه های مختلف از جمله فقهی، هنری و روان شناسی مورد بررسی قرار داد. اما آنچه در این کرسی مدنظر است، بررسی موسیقی از منظر دین، روان شناسی و علوم اجتماعی است که از یک سو اثرات موسیقی در جسم و روان انسان و از سوی دیگر جنبه های فقهی این موضوع، مورد بررسی قرار خواهد گرفت.

استاد منتقد (خانم خدیجه امیری) در ادامه اذعان داشتند که «موسیقی یکی از حقایق عالم هستی است. اسلام مکتب هنر، زیبایی و لطافت است. ما در قران از حضرت داوود سخن می شنویم و از صدای خوش او و همراهی پرندگان و تسبیح الهی با نوای خوشش و اعطای زبور به آن حضرت که شامل 150 قطعه سرود و نیایش است حکایت ها شنیده ایم.
بنابراین همانطور که شما نمی توانید بگویید کارد به دلیل آنکه موجب قتل می شود حرام است؛ همچنین نمی توانید حکم حرمت موسیقی را به دلیل آنکه موجب طرب است صادر نمایید.

استاد داور(جناب آقای دکتر مهدی طالع زاری) به جمع بندی پرداخته وگفتند : اگر بخواهیم یک جمع بندی کلی نسبت به این بحث داشته باشیم باید بگوییم: ما نمی توانیم علم روانشناسی را معیار مفید یا مضر بودن موسیقی قرار دهیم زیرا همان علم روانشناسی که موسیقی را مفید می داند در موارد بسیاری به تجربه ثابت کرده که موسیقی مضر بوده و سبب سستی اراده، ضعف عقل، ضعف ایمان و عقیده می شود. بنابراین نمی توان خیلی به این علم تکیه کرد بلکه باید به علمی تکیه نمود که برگرفته از معارف ناب اهل بیت (علیهم السلام) باشد و این علم چیزی نیست مگر علم فقه. معیار فقهای گذشته در تشخیص این مرز، طرب انگیز بودن موسیقی است.در ادامه ایشان نظرات فقها را مورد بررسی قرار دادند .

اخبار مرتبط