کرمان برگزاری نشست پژوهشی در فضای مجازی توسط مدرسه فاطمیه کرمان

شناسه خبر : 91469

1399/02/25

تعداد بازدید : 198

به مناسبت رحلت حضرت خدیجه سلام الله علیها، نشست پژوهشی توسط مدرسه علمیه فاطمیه کرمان در فضای مجازی برگزار شد.

 

به مناسبت رحلت حضرت خدیجه سلام الله علیها، نشست پژوهشی توسط مدرسه علمیه فاطمیه کرمان در فضای مجازی برگزار شد.

روز یکشنبه مورخ 15/02/1399 جلسه نشستی تحت عنوان: «بررسی مقالات و پژوهش‌هایی پیرامون انگیزه ستایش رسول خدا صلی الله علیه وآله از حضرت خدیجه سلام الله علیها» با حضور « خانم اکبری» به صورت مجازی برگزار گردید.

در ابتدا بعد از اینکه استاد، وفات ام المومنین حضرت خدیجه سلام الله علیها را تسلیت گفت، عنوان کرد: پژوهشی که به طور مستقیم علل ستایش رسول خدا از همسر گرامیشان را بیان کرده باشد وجود ندارد ولی برخی مقالات در مورد حضرت خدیجه سلام الله علیها به نگارش درآمده‌اند که با مطالعه آن‌ها می‌توان به علل ستایش پی برد از جمله: «فضایل حضرت خدیجه سلام الله علیها» نوشته علی امامی ، «خدیجه یگانه انتخاب پیامبر تا زمان وفات» نوشته خانم اعتمادی، «نگاهی به آموزهای تربیتی در زندگی حضرت خدیجه سلام الله علیها» از آقای پاک نیا و...

 استاد بعد از توضیح مختصری پیرامون مقالات ذکر شده تصریح کرد: کتب مختلفی نیز در این زمینه نگاشته شده است که با مطالعه آنان می‌توان پی به علل ستایش برد از جمله آنان: کتاب «سبک زندگی رسول خدا صلی الله علیه و آله با همسران» نوشته فرزانه حکیم زاده.  استاد طلاب را تشویق به مطالعه این کتاب نمود و تصریح کرد نویسنده کتاب، به خوبی در این کتاب به علل ستایش پرداخته است.

وی تاکید کرد: در این کتاب به نقل از کتاب های مهم تاریخی، ذکر شده است که؛ پیامبر صلی الله علیه و آله بارها از خدیجه سلام الله علیها یاد می‌کرد و ایشان را مورد ستایش قرار می‌داد و گاهی برای دوستان خدیجه، هدیه می‌فرستاد و اگر به منزل پیامبر می‌آمدند آنان را تکریم می‌کرد که بارها سبب حسادت و اعتراض همسر دیگر پیامبرصلی الله علیه و آله شد.

استاد تصریح کرد اینجا شبهه‌ای به وجود می‌آید و آن این است که؛ چرا حضرت رسول که رحمت العالمین است باید با رفتارش و ستایش هایش نسبت به حضرت خدیجه سلام الله علیها حسادت  فرد دیگری را برانگیزد؟

خانم اکبری  با بیان اینکه پیامبر(ص) نسبت به همسرانشان محبت کافی داشته و به احساسات آنان نیز توجه لازم را داشتند، اظهار کرد: پیامبر(ص) معمولا در شرایط خاصی از حضرت خدیجه(س) تجلیل و ستایش می‌کردند و هیچ گاه از زیبایی ایشان و مسایلی که باعث حسادت می‌شود سخنی به میان نیاوردند بلکه ملاک هایی که حضرت مد نظر داشتند کمال و فضایل معنوی همسرشان خدیجه(س) بود.

وی ادامه داد: روایاتی که در فضیلت این بانو وجود دارد همه از پیامبر نقل شده است وروایاتی که ائمه اطهار علیهم السلام فرموده‌اند همه را از جد بزرگوارشان نقل فرموده‌اند. در کتب اهل تسنن از جمله کتاب طبقات کبری و مسند احمد بن حنبل، حضرت خدیجه سلام الله مورد بی مهری قرار گرفته است و فقط در حد دو یا سه صفحه به کمالات حضرت پرداخته شده است و اگر حضرت رسول صلی الله علیه و آله از همسر با وفایشان حضرت خدیجه ستایش نمی‌کردند فضایل حضرت خدیجه سلام الله علیها تا ابد مکتوم می‌ماند.

در انتها استاد به چند ویژگی ممتاز حضرت خدیجه سلام الله علیها که درمقالات پژوهشی به آن ها اشاره شده بود پرداخت و طلاب را تشویق به مطالعه پیرامون زندگی حضرت خدیجه سلام الله علیها کرد.

 

اخبار مرتبط