کرمان برگزاری کرسی آزاداندیشی در مدرسه علمیه فاطمه الزهرا بم

شناسه خبر : 88427

1398/11/15

تعداد بازدید : 232

کرمان برگزاری کرسی آزاداندیشی در مدرسه علمیه فاطمه الزهرا بم
کرسی آزاد اندیشی با موضوع «جهاد شیعه در عصر حاضر، تعدد فرزند یا تربیت فرزند؟» در مدرسه علمیه فاطمه الزهرا(سلام الله علیها) بم برگزار شد.

 کرسی آزاد اندیشی با موضوع «جهاد شیعه در عصر حاضر، تعدد فرزند یا تربیت فرزند؟» در مدرسه علمیه فاطمه الزهرا(سلام الله علیها) بم  برگزار شد.

در این جلسه که با حضور استاد داور خانم شهبازی، طلاب، اساتید و کادر مدرسه در سالن اجتماعات این مدرسه برگزار شد در ابتدای این جلسه، طلبه ارائه کننده بیان داشت : یکی از بحث هایی که در سال های اخیر در محافل علمی مطرح شده است، موضوع تعداد فرزندان و نقش آن در تربیت فرزندان است. برخی دو فرزند را برای خانواده کافی و برخی دیگر مخالف این نظر بوده اند. متاسفانه در این سال ها برنامه ریزان در امر کنترل جمعیت دچار افراط شده اند که شاهد رشد جمعیت نزدیک به صفر هستیم. بدیهی است ادامه این روند می تواند کشور را از لحاظ امنیتی، تربیتی و اجتماعی با آسیب های جدی رو برو نماید.

در ادامه طلبه موافق تعدد فرزند به بیان ارائه دلیل پرداخت و افزود: پیامبر اکرم(صلی الله علیه واله و سلم) فرموده اند: «با یکدیگر ازدواج کنید و فرزند بیاورید؛ چرا که من در قیامت بر زیادی امتم بر دیگر امت ها مباهات  می کنم». همچنین در آیه 151 سوره انعام می فرماید: «فرزندانتان را از بیم فقر نکشید،ما شما و آن ها را روزی می دهیم» و در آیه 72 سوره نمل از فرزند به عنوان نعمت الهی یاد شده است. بنابراین با توجه به آیات و روایات و همچنین تاکیدات مکرر مقام معظم رهبری، باید تعداد فرزندان افزایش پیدا کند و از ترس شرایط اقتصادی نباید جلوی فرزند آوری گرفته شود. گاهی می گویند اگر تعداد بچه ها زیاد شد، تربیت آن ها دچار مشکل می شود. این نظر، نظر نادرستی است؛ چرا که علاوه بر تاکید اسلام، نظر روان شناسان متعهد نیز بر این است که خانواده ای می تواند از لحاظ تربیتی موفق باشد که بیش از دو فرزند داشته باشد.

سپس طلبه مخالف تعدد فرزند به بیان دلایل خود پرداخت و افزود: رسول خدا (صلی الله علیه واله) فرموده اند : «فرزند صالح گلی از گل های بهشت است». همچنین با توجه به آیات و روایات، تربیت از اهمیت فوق العاده ای برخوردار است، در عصر حاضر اهمیت این مسئله دو چندان می شود. سه عنصر وقت، حوصله(انگیزه) و آگاهی، سه پایه اصلی تربیت دینی در دنیای امروز است.رفع نیازهای  فرزند و محبت به او ، زمینه تعالی و نیل او به مراحل  بالای تربیتی را فراهم می آورد. بنابراین در یک تربیت منطقی، مقوله تربیت در حکم هدف و غایت برای دیگر مقوله های  ارتباطی با فرزند قرار می گیرد. سختی و ناگواری ها و همچنین ترس اضطراب و استرس های روز افزون و شرایط  بد اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی ،خانواده ها را دچار آسیب هایی می کند که ترس از بدنیا آمدن فرزند دارند. لذا تربیت فرزند بر تعدد فرزند اولویت دارد.

در پایان استاد داور به جمع بندی مطالب پرداخت. وی با بیان روایتی از امام صادق (علیه السلام) در رابطه با فرزند دار شدن گفت: فرزند دار شدن ارزش است و باعث ایجاد شادی در فضای خانه می شود ، مشکلات اقتصادی نمی تواند جلوی فرزند آوری را بگیرد. اگر شما درست مدیریت کنید و مدیریت اقتصادی خانه را خوب انجام دهید، مشکلات اقتصادی بسیار کمتر می شود. باید به رزاقیت خداوند ایمان داشته باشیم. در روایتی آمده است پیامبر اکرم (صلی الله علیه واله)می فرمایند: «من حتی به بچه های سقط شده امت خودم هم مباهات می کنم». فرزندآوری از دیدگاه اسلام دارایآثار و فوائد متععددی است که عبارتند از:   

1.وجود انسان در وجود فرزندانش تداوم خواهد یافت.

2.روابط افراد با همسرشان مستحکم تر خواهد شد.

3.کانون خانه گرم و با صفا خواهد شد.

4.زندگی از یکنواختی خارج می شود.

 کسی که یک فرزند را بتواند خوب تربیت کند،دارای این توانمندی خواهد بود که فرزندان متعدد را نیز خوب تربیت کند. همچنین تربیت فرزند اول بسیار مهم است؛ زیرا فرزندان بعدی از فرزند اول الگو می گیرند . بنابراین با مدیریت زندگی  می توان هم فرزندان متعدد داشت و هم آن ها را درست تربیت نمود.

اخبار مرتبط