البرز- مدرسه علمیه زینبیه - برگزاری نشست علمی پژوهشی با عنوان « زمینه های پیدایش فرقه های انحرافی »

شناسه خبر : 83380

1398/08/20

تعداد بازدید : 199

البرز- مدرسه علمیه زینبیه -  برگزاری نشست علمی پژوهشی با عنوان « زمینه های پیدایش فرقه های انحرافی »
معاون پژوهش مدرسه علمیه زینبیه از برگزاری نشست علمی با عنوان « زمینه های پیدایش فرقه های انحرافی » خبر داد.

معاون پژوهش مدرسه علمیه زینبیه  سرکار خانم محمدی از برگزاری  نشست علمی با عنوان « زمینه های پیدایش فرقه های انحرافی » در مکان مدرسه علمیه زینبیه خبر داد.

این نشست باهدف آشنایی با پیدایش فرق مختلف برگزار گردید  سرکار خانم  نجم الدینی با حدیثی از پیامبر (ص) که امت من به 72 فرقه تقسیم می شوند همه آن ها در دوزخند جز یک گروه که به بهشت وارد می شوند بحث خود را آغاز نمودند . و سپس گفتند : فرقه از ماده فرق به معنای جدا کردن بین دو چیز است و جمع آن نحله می باشد  و فرق و ادیان نسبت به دین اسلام به سه دسته تقسیم می شوند :

1-   برون  دینی ، که وجه اشتراکی با اسلام ندارند

2-   درون دینی : وجه اشتراک دارند مانند اهل سن

3-   درون مذهبی : اشتراک تنگاتنگ با شیعه دارد

وی افزود : شیطان از 2 راه انسان را گمراه می کند .

1-   جنگ علنی

 2- سیاست فرقه سازی که با هدف نابود کردن دین و به اسم دین ، از درون دین ، توسط پیروان با نوآوری و بدعت در دین باعث گمراهی می گردند . وتاکید کردند دشمن در سیاست فرقه سازی قابل شناسایی نیست چون از درون ، دین را از بین می برد و اسلحه دشمن کاملا فرهنگی است .

خانم نجم الدینی فرمود: در اسلام فرقه گرایی بعد از رحلت پیامبر اکرم صلی الله و آله و سلم به وجود آمد که طبق  نظر پژوهشگران شیعی آغاز فرقه گرایی از زمان سقیفه و از منظر  اهل سنت فرقه گرایی از زمان پیدایش خوارج  شکل گرفت .

  دلایل فرقه سازی در اسلام عبارت از : اختلاف در اصل ضرورت و عدم ضرورت امام ، اختلاف در زمان ضرورت و نیاز به امام ، اختلاف در چگونگی تعیین و مشروعیت امام ، اختلاف در جایگاه اجتماعی امام،  می باشد . 

در خاتمه افزود : یقیناً هر کدام از این اختلاف ها  به نحوی در تحریف و تفرق در اسلام و مسلمین مؤثر بودند و دیگران نیز ناخواسته به آن کشانیده شده و به آن دامن زده‏اند. آنچه مسلّم است از میان راه‏ها و آراى گوناگون جز یک راه مستقیم و حق بیشتر نیست اما وقتی با انحراف‏ها و خطاها مخلوط گردند، باطل به حساب مى‏آیند

اخبار مرتبط