کرمان برگزاری نشست علمی پژوهشی در مدرسه علمیه فاطمیه ریگان

شناسه خبر : 69593

1397/09/26

تعداد بازدید : 507

کرمان برگزاری نشست علمی پژوهشی در مدرسه علمیه فاطمیه ریگان
نشست علمی – پژوهشی با عنوان: « علل کاهش رضایت از زندگی » در مدرسه علمیه فاطمیه ریگان برگزار شد.

نشست علمی پژوهشی با عنوان: « علل کاهش رضایت از زندگی  » در مدرسه علمیه فاطمیه ریگان برگزار شد.

در این نشست که به همت کانون پژوهشی مدرسه  و با حضور سرکار خانم نرجس ابراهیم پور مشاور مدرسه  و خانم ها : فاطمه ولی نژاد و فریبا شهریار پور از اعضای کانون پژوهشی مدرسه برگزار شد، در ابتدا طلاب به بیان دیدگاه­های خود درباره علل کاهش رضایت از زندگی پرداختند وعللی همچون شکوفا نشدن استعدادهای درونی افراد، بی مسئولیتی اعضای خانواده، بیکاری  و کم درآمدی، عدم کارآمدی مدیران و مسئولین، فساد اقتصادی، پارتی بازی در دستگاه­های استخدامی کشور را علل واقعی کاهش رضایت از زندگی عنوان کردند. در ادامه سرکار خانم ابراهیم پور، در  ابتدای بحث  با طرح سوال :«آیا علت اصلی نارضایتی از زندگی عدم تمکن مالی است ؟ اگر ما از نظر مالی همه چیز داشته باشیم ما از زندگی کاملا راضی و خوشبخت هستیم ؟» از طلاب نظر خواهی کرد و  سپس به بیان مطالب زیر پرداخت.

رضایت از زندگی ، به معنای کنترل و مدیریت احساسات انسان  می­باشد. تمام احساسات و عواطف انسان و به تبع آن، رفتار او، تحت تفکر او شکل می­گیرند.  اگر شخصی همیشه احساس غمگینی کند ، همیشه غمگین است .  بنابراین یکی از علل اصلی کاهش رضایت از زندگی، افکار منفی  و به دنبال آن احساسات منفی افراد است . برای رسیدن به رضایت، انسان باید بیندیشد که دنیا محل آزمون است. اگر انسان انتظار داشته باشد که امور دنیوی طبق خواسته او پیش رود چنین چیزی محال بوده و همین مسئله، زمینه نارضایتی او را پیش می­آورد. یکی دیگر از علل کاهش رضایت بزرگ کردن خواسته­ها ، نیازها و کوچک شمردن داشته­ها و نعمت­های خداوند است . ناشکری و ناسپاسی نسبت به نعمت­های خدادادی یکی از عوامل نارضایتی در زندگی است . پیامبر اکرم صلی الله علیه وآله وسلم فرمودند :« می­ترسم از اینکه امتم در اثر ناشکری هلاک شوند » . یکی دیگر از علل نارضایتی سوء ظن داشتن نسبت به خداوند است . اگر انسان نسبت به خداوند حسن ظن داشته باشد و امور خود را به خداوند واگذار کرده و در امور سخت، متوسل به ائمه گردد در زندگی دچار نارضایتی نخواهد شد .

 ایشان در زمینه کاهش رضایت اجتماعی نیز بیان نمود: مسولین ،انتخاب شده خود مردم هستند. در زمان انتخابات باید در جامعه بصیرت افزایی کرد تا مردم مسولین بی کفایت و ناکار آمد را انتخاب نکنند  و در مقابل مسئولینی که وظایف خود را به خوبی انجام نمی­دهند ،مردم باید مطالبه گر بوده و خواسته ­های خود را به صورت منطقی و صحیح مطالبه نمایند .

 ایشان در ادامه  به ذکر حدیثی از امام صادق (ع) درباره راهکار­های رضایت از زندگی  و بیان  نمونه های عملی از زندگی عالمانی که در سختی و مشقت زیاد نیز از زندگی راضی بوده­اند، پرداخته و در پایان  برای افزایش رضایت و نشاط پویایی در زندگی  طلاب، کتاب رضایت از زندگی نوشته آقای عباس پسندیده  را معرفی کرد و به طلاب توصیه نمود کتاب  راز حیات برتر  نوشته سید محمد باقر حسینی و کتاب  از خدا تا کاشانه  نوشته سید محمد باقر حسینی  را نیز مطالعه نمایند .

 

 

اخبار مرتبط