اصفهان/میزگرد علمی پژوهشی

شناسه خبر : 69131

1397/09/18

تعداد بازدید : 173

اصفهان/میزگرد علمی پژوهشی
میزگرد علمی- پژوهشی، با عنوان: تاثیر فضای مجازی بر روابط همسران در مدرسه علمیه فاطمة الزهرا(س) شهر ورزنه برگزار شد.

در ابتدای این میزگرد، خانم فصیحی با اشاره­ به سخن مقام معظم رهبری که فرمودند: «کار کردن در فضای مجازی کمتر از انقلاب نیست.» گفت: ما برای تدبیر فضای مجازی، ابتدا باید از آن شناخت کاملی داشته باشیم و جایگاه آن را در میان خانواده­ ها مشخص کنیم تا از بروز آسیب های آن پیشگیری نماییم.

در ادامه طلابی که در میزگرد شرکت کرده بودند ابتدا به بیان محاسن وجود چنین فضایی پرداختند، که از جمله این محاسن می­توان: دسترسی سریع به اطلاعات و افزایش آگاهی و نیز آسانی و سرعت برقراری ارتباط با افراد را ذکر نمود. سپس طلاب به بیان آسیب هایی که استفاده از این فضا بر روابط همسران دارد را برشمردند که به طور خلاصه می­توان این موارد را ذکر نمود:  فیلم ها و عکس هایی که در شبکه های اجتماعی دائما در حال رد و بدل شدن است باعث می­شود تا زوجین هم دیگر را از نظر ظاهری با این عکس و فیلم­ها مقایسه نمایند و همین امر باعث دلسردی در روابط همسران می­شود. آسیب دیگر آنکه به دلیل در دسترس بودن و فرازمانی و فرامکانی بودن فضای مجازی و تعامل افراد با گروه های مختلف که افراد آن از نقاط مختلف هستند فرهنگ ها و ارزش­هایی که گاه باهم در تضادند منعکس می­شود و این امر موجب می­شود ارزش­های موجود در یک جامعه تبدیل به ضد ارزش شود و ضد ارزش­ها تبدیل به ارزش. بی توجهی به نیازهای عاطفی و روانی یکدیگر، شکل گیری روابط نامشروع به صورت نامحسوس، رواج بی وفایی، تنوع طلبی در روابط جنسی، افزایش خیانت های ذهنی، رفتاری، وکلامی، از بین رفتن حریم­های خصوصی، تضعیف اعتقادات و ده ها مورد دیگر  نیز از جمله آسیب هایی بودند که در این میزگرد مطرح گردید.

در پایان این میزگرد نیز، راه­کارهایی برای پیشگیری از این آسیب ها ارائه شد. از جمله این­که: همسران از نیازهای یکدیگر آگاهی داشته باشند و با مدیریت نیازها و اولویت بندی آن، این نیازها را برآورده نمایند. همچنین با مدیریت زمان، فرصت بیش­تری را به گفتگوی چهره به چهره اختصاص دهند.