به گزارش واحد پژوهش مرکز تخصصی فقه واصول فاطمه الزهراسلام الله علیها اردکان نشست پژوهشی(برنامه ريزی؛ شرط موفقیت) با حضور طلاب و کادر در این مرکز برگزار شد.
حامد کمالی ، ضمن تبیین ضرورت و اهمیت برنامه ریزی نکاتی را در زمینه ی برنامه ریزی جهت مدیریت زمان بیان کرد و افزود: مهمترین رکن برنامه ریزی انتخاب هدف به این صورت که مشخص و خالی از ابهام و دست یافتنی باشد.
وی افزود: هدف باید ویژگی واقع نگری را حتما داشته باشد به طوری که تفاوت امید و آرزو ضمن اینکه مشخص است زمان مند نیز باشد به طوری که دارای زمان و افق بلند داشته باشد.
کمالی علت اصلی شکست را برنامه ریزی های آرمانی دانست و گفت: در برنامه ریزی سعی می کنیم همانی که دوست داریم باشیم نه آنچه که در توان ما است.
استاد دانشگاه افزود: برنامه ریزی باید در حد توانمان باشد و حتما برنامه روزانه خود را مکتوب کنیم و بعد از آن میانگین بگیریم تا مشخص شود دقیقا چه کسی هستیم.
وی افزود: وقتی توان خود را سنجیدید آن موقع باید برنامه ریزی کرد تا به تدریج از وضع موجود به وضع مطلوب رسید.
استاد این نشست رعایت اعتدال را در برنامه ریزی ضروری و در نظر گرفتن موانع موفقیت از جمله موانع درونی مانند تنبلی، راحت طلبی، ضعف اراده را لازم دانست و خاطرنشان کرد:ریشه بحث برنامه ریزی در دین است چرا که اقتضای تقوای عام، مدیریت کردن خود است.
کمالی با اشاره به اینکه تقوا یعنی ضابطه داشتن، خود را نگهداشتن از آنچه به انسان می رساند اظهار داشت: مومن نمی تواند بدون برنامه ریزی زندگی کند زیرا مومن بدون برنامه بی تقواست.
وی افزود: تقوا لازمه انسانیت است و انسان اگر بخواهد در همین دنیا موفقیت پیدا کند نمی تواند بدون خودنگهداری و تقوا باشد زیرا نمی تواند خود را مدیریت کند.
در پایان این نشست طلاب سوالات خود را دراین زمینه مطرح نموده و از استاد، مشاوره جهت برنامه ریزی و مطالعه خواستند.