مصاحبه باسرکار خانم محمدی مدیر موسسه آموزش عالی حوزوی فاطمیه کرمان

شناسه خبر : 63790

1397/06/20

تعداد بازدید : 212

مصاحبه باسرکار خانم محمدی مدیر موسسه آموزش عالی حوزوی فاطمیه کرمان
مصاحبه با سرکار خانم محمدی مدیر مؤسسه آموزش عالی حوزوی فاطمیه کرمان

مصاحبه با سرکار خانم محمدی مدیر مؤسسه آموزش عالی حوزوی فاطمیه کرمان

 

* با توجه به برگزاری همایش روش پژوهشی آیت الله العظمی سبحانی (مد ظلّه العالی)  در سال جاری، پیشینه ای از همایش های روشی را بیان نمایید.

 بحمدلله این چهارمین همایشی است که قرار است در سال جاری برگزار شود. 3 دوره گذشته به همایش­های زیر اختصاص داشت:

در سال 1394 همایش روش پژوهشی علامه طباطبایی (رحمة الله علیه)، در سال 1395 همایش روش پژوهشی علامه معرفت (رحمه الله علیه) و سال گذشته همایش روش پژوهشی علامه جعفری (رحمة  الله علیه). ان­شاءالله در آبان­ماه سال جاری نیز همایش روش پژوهشی آیت الله العظمی جعفرسبحانی (مد ظلّه العالی) برگزار خواهد گردید.

ادوار گذشته در مراسم پایانی از سخنرانی فضلا و اساتید حوزه و دانشگاه بهره مند شدیم که قطعاً بر غنای همایش افزوده است. سخنران همایش اول، جناب حجت الاسلام و المسلمین آقای طباطبایی عضو هیات علمی، استادیار و مدیر گروه نهج­البلاغه دانشگاه قرآن و حدیث و رییس پژوهشکده علوم و معارف حدیث مؤسسۀ دارالحدیث بودند و برنامه جنبی همایش، نشست پژوهشی با حضور آقای غلامعلی برگزار شد. مهمان ویژه همایش سرکار خانم نجمه سادات طباطبایی دختر بزرگوار علامه و همسر شهید آیت الله قدوسی بودند.

سخنران همایش دوم، جناب حجت الاسلام و المسلمین آقای بهجت­پور رئیس پژوهشکده دانش­نامه­نگاری پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی و مدیر مؤسسه التمهید بودند و برنامه جنبی همایش نشست علمی با عنوان «روش فرهنگ­سازی پوشش اسلامی از منظر قرآن کریم» با حضور جناب بهجت­پور و نشست علمی با عنوان «نسخ مشروط در قرآن کریم» با حضور جناب حجت الاسلام و المسلمین حامد معرفت فرزند علامه برپا شد. مهمانان ویژه همایش، جناب حامد معرفت و معاون پژوهش مرکز جناب حجت الاسلام و المسلمین حصاری بودند. سخنران همایش سال گذشته، جناب حجت الاسلام و المسلمین عابدی رییس دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم و مدیر گروه فلسفه دانشگاه قم و مهمانان ویژه جناب آقای علی جعفری فرزند بزرگوار علامه و سرکار خانم دکتر محمدعلی و معاون آموزش مرکز جناب آقای خالقی بودند.

 

* جامعه مخاطب این همایش چه کسانی هستند؟

تمامی طلاب و دانشجویان شاغل به تحصیل و دانش آموخته خواهر و برادر تمامی مقاطع تحصیلی می توانند آثار خود را در قالب مقاله به این همایش ارائه دهند.

 

* ضرورت برگزاری این نوع همایش­ها چیست و چه نتایج و دستاوردهایی در پی دارد؟

آشنایی طلاب با شخصیت علمی، رفتاری و آثار و روش پژوهشی علما با هدف ایجاد انگیزه و نشاط علمی از ضرورت­های برنامه های پژوهشی است. فراهم شدن زمینه و بستر لازم برای یک فعالیت پژوهشی در سطح ملی برای طلاب، تولید علم و بهره­مندی معنوی از برکات علمی و معنوی علما را می توان از دستاوردهای همایش­های برگزار شده دانست.

 

* در خصوص فرایند اجرایی همایش­ توضیح مختصری دهید.

به طور معمول از بهمن­ماه شورای علمی همایش تشکیل و پس از مشورت با کارشناسان خبره، موضوع و زمانبندی همایش تعیین می شود.

 بروشور و پوستر همایش هم معمولا پس از مرحله­ی فوق تهیه و برای مدارس، مراکز و مؤسسات آموزش عالی حوزوی و برخی از مراکز دانشگاهی و مؤسسات آموزشی و فرهنگی ارسال می­گردد. به طور معمول از اسفندماه تا دهم مهرماه سال بعد، زمان نگارش و ارسال مقاله به رایانامه همایش است.

مرحله ارزیابی مقالات هم در ماه های مهر و آبان انجام می­پذیرد. پس از برگزاری همایش، بازخورد و نتایج همایش مورد بررسی و تحلیل قرار می­گیرند و گزارش آن تهیه می­گردد تا ضمن انعکاس نتایج همایش، نقاط قوت و ضعف در همایش آتی مدنظر باشد.

 

* ارزیابی مقالات به چه شیوه ای انجام می­گیرد؟

از سال گذشته مقطع تحصیلی دکتری و سطح چهار از مقاطع پایین­تر جدا و ارزیابی و تقدیر از برترین­ها در دو سطح انجام پذیرفت. مرحله اول ارزیابی در دبیرخانه انجام می­­شود و مرحله دوم به­وسیله­ی ارزیابان مرکز مدیریت حوزه­های علمیه خواهران در قم و مرحله­ی سوم، به­وسیله­ی اساتید کارشناس آشنا به نظریات آن عالم انجام و نفرات برتر انتخاب می­شوند.

 

* محورهای همایش امسال چیست؟

امسال محورهای ارائه مقالات در سه بخشِ موضوعات عمومی، موضوعات ویژه و مقایسه دیدگاه­ها در نظر گرفته شده است: بخش اول، دیدگاه­های آیت الله سبحانی در مباحث فقه، اصول، تفسیر و حدیث، کلام و فلسفه و تاریخ و فِرَق و مذاهب؛ در بخش موضوعات ویژه، روش­شناسی مباحث فوق و در بخش سوم، مقایسه دیدگاه آیت الله سبحانی (مد ظلّه العالی) با علامه طباطبایی، علامه معرفت و علامه جعفری رحمة الله علیهم اجمعین.

 

* مقالات برتر به چه شیوه ای در همایش ارائه می­شود و چه جوایزی برای منتخبین در نظر گرفته شده است؟

چکیده مقالات برتر در ویژه نامه همایش چاپ می­گردد. معمولا سه نفر از برترین های همایش، مقالات خود را به شکل سخنرانی و حدود ده نفر به شکل پوستر ارائه می­دهند. برای تقدیر از برترین­ها به نفرات برتر کمک هزینه عتبات و کمک هزینه مشهد مقدس تقدیم می­شود. همچنین به متقاضیان گواهی شرکت در همایش داده می­شود.

 

* آیا قبل از برگزاری همایش، تمهیداتی جهت ارتقای محتوای مقالات صورت می­گیرد؟

بله، برای دومین سال است که کارگاه آموزشی آشنایی با آثار، محتوا و روش آن عالم به­وسیله­ی شاگردان برجسته آنها برگزار می­گردد.

در پایان لازم است اعلام نمایم پژوهشگران می­توانند برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد همایش، به وب سایت  http://fatemiyekermans3.whc.ir/  مراجعه و یا با تلفن دبیرخانه 03432222827 تماس حاصل نمایند.

اخبار مرتبط