گلستان نشست پژوهشی بررسی جایگاه خانواده از منظر امام خمینی ره

شناسه خبر : 28208

1395/03/22

تعداد بازدید : 418

گلستان نشست پژوهشی بررسی جایگاه خانواده از منظر امام خمینی ره
به گزارش معاونت پژوهش موسسه آموزش عالی ومدرسه علمیه الزهرا سلام الله علیها نشست پژوهشی با عنوان "بررسی جایگاه خانواده از منظر امام خمینی (ره)" درراستای بزرگداشت سالروز ارتحال امام خمینی (ره) با حضور جمع کثیری از طلاب پژوهشگر و مبلغه واساتید و کادر این موسسه و مدرسه علمیه و نیز عموم بانوان برگزار شد. در این مراسم فاطمه احمدی از اساتید این مدرسه به بحث پیرامون جایگاه خانواده از منظر امام خمینی (ره) پرداخت و بیان کرد : معمار کبیر انقلاب با افکار و اندیشه های والا و الهی خود توانست امتی اسلامی را که از مسیر اصلی خود فاصله گرفته بود به مسیر اصلی خود برگرداند.

 

 

وی افزود: اسلام خانواده را نهادی محوری و اساسی و مایه انس و سکونت و مهر معرفی می کند .از منظر دین مبین اسلام خانواده جایگاهی است که در آن زمینه تربیت فرزندان فراهم است .در اسلام وقتی صحبت از خانواده به میان می آید مهمترین نقش در این کانون را  زن برعهده دارد و برای زن جایگاه خاصی قائل است.

 

وی در ادامه به بیان عظمت و جایگاه زن از منظر امام خمینی (ره) پرداخت و گفت: عظمت و جایگاه زن از منظر امام خمینی (ره)  تا آنجاست که زن را در کنار قرآن قرار می دهد  و می فرماید: همانطور که قرآن انسان ساز است زنان هم انسان ساز هستند.

احمدی خاطر نشان کرد : وقتی در بیانات امام راحل جستجو می کنیم امام (ره) دامن مادر را بهترین مکان برای رشد فرزند می داند و نقش مادری را بهترین شغل معرفی می کند و می فرماید : شریفترین شغل در عالَم ، بزرگ کردن یک بچه و تحویل دادن آن به جامعه است.

وی تصریح کرد : از دیگر وظایف یک زن در خانواده ، خوب همسرداری کردن است. به طوری که در روایات عدیده ای جهاد زن، خوب همسرداری کردن معرفی شده است.اگر بانوان ما به بهترین نحو بتوانند رسالت خود را انجام دهند این امر باعث گرم شدن کانون خانواده خواهد شد .

کارشناس مذهبی این مدرسه افزود: خانواده نهادی کوچک اما اصیل و محوری است و زن ستون این خانواده ! اگر زن بتواند خود را مزین به تعالیم و فرامین الهی نماید و بتواند خصلت ها و ویژگی هایی که مورد نظر خداوند است کسب کند و به تربیت اعضای خانواده بپردازد هم خانواده و هم جامعه سعادتمند خواهد بود.

وی گفت: حضرت امام خمینی (ره) در بازگرداندن زنان به ارزشهای واقعی و اصلی خود نقش بسیار مهمی داشت این مسئله آنقدر مهم بود که دشمنان اسلام بعد از گذشت 30 سال از پیروزی انقلاب اسلامی به این نتیجه رسیدند که تنها راه تسلط بر یک ملت و جامعه ، دور کردن زنان از ارزشهای واقعی آنهاست. 

احمدی ادامه داد :نگاه امام خمینی (ره) به زن همان نگاه اسلام راستین است که کمالاتی همردیف با مردان را برای زن قائل است.با استناد به آیات و روایات عدیده ، زنان نیز همچون مردان می توانند کمالات و فضایل اخلاقی را کسب نمایند  و به مقامات عالیه دست یابند .در نگاه امام خمینی (ره) زنان همچون مردان می توانند در اجتماعات حضور پیدا نمایند و با رعایت شئونات به کار و تلاش  مشغول شوند.

وی بر لزوم تربیت صحیح فرزندان تاکید نمود و گفت: مسئولیت اعمال فرزندان برعهده پدر و مادر است به طوری که والدین در سعادت و شقاوت فرزند نقش بسزایی دارند ، لذا والدین باید در راستای تربیت صحیح تلاش لازم را داشته باشد و بتواند تغذیه معنوی مطلوب و سالمی به فرزندان دهد. با توجه به احوالات حضرت امام خمینی (ره) و همسر گرانقدرش این مسئله به خوبی درک می شود که در تربیت دینی فرزندان بسیار کوشا و حساس بودند.

احمدی افزود: نباید گذاشت تا تربیت دینی فرزندان به مرز تکلیف برسد.بلکه باید قبل از ورود به سن تکلیف آنان را به انجام عبادات من جمله نماز عادت دهیم، همانطور که حضرت امام (ره) در زندگی خود این روش را پیاده نمود به طوری که بر اقامه نماز فرزندان قبل از سن تکلیف تاکید داشت تا بدان عادت کنند و در انجام آن کوشا باشند.

استاد این مدرسه در خاتمه با استناد به فرمایش مقام معظم رهبری حضرت آیت الله خامنه ای ( مدظله العالی) مبنی بر افزایش جمعیت بر توجه به این امر مهم تاکید نمود و بیان داشت : مشکلات اقتصادی نباید مانع رشد جمعیت شود بلکه با توکل بر خدا و برنامه ریزی صحیح در زندگی از تک فرزندی خارج شده و در  تحقق منویات مقام  معظم رهبری کوشا باشیم .هم خود بدان عمل کنیم و هم در ترویج این اصل به دیگران تلاش نماییم.

اخبار مرتبط