در ابتدای این جلسه، پورحمزه معاون پژوهش با اشاره به افزایش رشد مشارکت سه برابری طلاب پژوهشگر در سال گذشته نسبت به دوره پیشین، ابراز داشت با توجه به موقعیت استان تهران در میان دیگر استان ها، انتظار می رود هرساله علاوه بر رشد سی تا چهل درصدی تعداد آثار، شاهد حضور طلاب استان تهران در میان رتبه های برگزیده کشوری باشیم. وی با دعوت از دبیران علمی و اجرایی حاضر در جلسه به تاثیر معاونان پژوهش مدارس علمیه در ترغیب و تشویق طلاب تاکید نمود.
در ادامه این جلسه حجت الاسلام و المسلمین حجامی دبیر علمی جشنواره علامه حلی (ره) به طرح نکات علمی پیرامون تولید اثر پرداخت. وی با تشریح فرم ارزیابی آثار و معیارهای سنجش آن اظهار داشت در صد سال اخیر و به ویژه در بیست سال اخیر تعداد مسائل مطرح در علوم دینی نسبت به گذشته، بسیار افزایش و سرعت یافته است و برخلاف مسائل پیشین که پاسخ آنها در روایات یافت می شد، مسائل جدید غالبا نیازمند اجتهاد و تلاش پژوهشی است. لذا این امر موید ضرورت تربیت پژوهشگرانی است که قادر باشند به انبوه مسائل پاسخگو باشند. وی در ادامه با ذکر نمونه هایی ابراز داشت برخی مسائل مطرح در زمان گذشته نیز کماکان مورد غفلت و بی پاسخ مانده است. دبیر علمی جشنواره علامه حلی (ره) با اشاره به تفاوت شرایط برادران طلبه و خواهران حوزوی بیان کرد از آنجا که طلاب سطح دو خواهر دوره تحصیلی کوتاهی دارند هرچند فعالیت پژوهشی انجام می دهند لکن این فعالیت پاسخگوی نیازهای جامعه امروز نیست و افزایش اطلاعات و مطالعات می تواند راه حل مناسبی به این مساله باشد.
حجت الاسلام حجامی با تشریح معیارهای ارزیابی تمرکز بر کیفیت را از سیاست های مسئولان جشنواره برشمرد و خاطرنشان کرد عبارت پردازی نویسنده و مراجعه مستقیم به منابع و رعایت ویژگی های اجزای پایان نامه و مقاله مانند چکیده، عنوان، نتیجه گیری در انتخاب آثار برتر نقش بسزایی دارد.
در ادامه، ادیب زاده رئیس اداره مجامع و همایش های پژوهشی حوزه علمیه خواهران با ارائه گزارش آماری به تحلیل مسائل اجرایی جشنواره پرداخت. وی با ارائه برخی سوالات حضار پیرامون مسائل جشنواره علامه حلی (ره) به تشریح روند اجرایی جشنواره های حوزه علمیه خواهران و سامانه های مربوط به آن و به بیان فواید و تاثیر هریک از جشنواره ها پرداخت. ادیب زاده بیان کرد در مسابقه گروهی رشد تاکید بر تحقیقات میدانی است که دامنه تاثیرگذاری آن بیشتر بوده و با توجه به علاقمندی طلاب نسبت به آن و نیاز وزارتخانه ها، سازمان ها و نهادهای حکومتی بدین گونه پژوهش ها و حمایت ایشان موجب رغبت و ایجاد انگیزه و نشاط پژوهشی می گردد. رئیس اداره مجامع و همایش های پژوهشی با تاکید بر حضور اساتید راهنمای مسلط به روش تحقیق میدانی در گروه های مسابقه رشد خاطرنشان کرد تولید آثار برتر در جشنواره های حوزه علمیه خواهران زمینه ساز معرفی برگزیدگان به مرکز نخبگان حوزوی و بهره مندی ایشان از امتیازات آن خواهد شد.
یادآور می شود این جلسه به همت مدیریت حوزه علمیه خواهران استان تهران برگزار شد.