اخلاص در نیت و صداقت در عمل؛ معیار ارزش اعمال در نگاه معارف اهل‌بیت(علیهم السلام)

سمنان اخلاص در نیت و صداقت در عمل؛ معیار ارزش اعمال در نگاه معارف اهل‌بیت(علیهم السلام)

شناسه خبر : 172067

1405/04/31

تعداد بازدید : 5

سمنان اخلاص در نیت و صداقت در عمل؛ معیار ارزش اعمال در نگاه معارف اهل‌بیت(علیهم السلام)
به گزارش روابط عمومی مدرسه علمیه حضرت معصومه(علیهاالسلام) شاهرود، نشست علمی_ فرهنگی با عنوان "نقش اخلاص و صداقت در تعالی و ارزش اعمال از منظر آموزه‌های اهل‌بیت (علیهم‌السلام)" با حضور جمعی از اساتید، طلاب و اقشار مختلف مردم و با سخنرانی حجت‌الاسلام والمسلمین دکتر محسن مدیحی در این مدرسه علمیه برگزار شد.

حجت‌الاسلام والمسلمین دکتر مدیحی در مراسم سوگواری حضرت اباعبدالله الحسین(علیه‌السلام) با تأکید بر اهمیت نیت خالص در اعمال دینی گفت: ارزش واقعی اعمال نزد خداوند به بزرگی ظاهر آن‌ها نیست، بلکه به میزان صداقت و خلوص نیت انسان بستگی دارد.

حجت‌الاسلام والمسلمین مدیحی با اشاره به جایگاه نیت در ارزش‌گذاری اعمال اظهار کرد: در نگاه الهی، آنچه عمل انسان را ارزشمند می‌کند ظاهر عمل یا مقدار آن نیست، بلکه صداقت و خلوص نیتی است که پشت آن قرار دارد.
 
وی با بیان اینکه مجالس ذکر و روضه حضرت اباعبدالله الحسین(علیه‌السلام) همگی دارای عظمت و جایگاه ویژه هستند، افزود: حضور در چنین مجالسی نیز مراتب مختلفی دارد و هرکس به اندازه صداقت نیت و آمادگی قلبی خود از این محافل بهره‌مند می‌شود.
 
این استاد حوزه با نقل نمونه‌ای از مجالس ساده و خالصانه روضه بیان کرد: گاهی مجالس کوچک و خلوتی که با اخلاص برگزار می‌شوند، برکاتی دارند که در برخی مجالس بزرگ دیده نمی‌شود و بزرگان اخلاق نیز همواره بر توجه به این مجالس تأکید داشته‌اند.
 
وی در ادامه با اشاره به داستان پیرزنی که با کارگری و شستن لباس در خانه‌ها هزینه برگزاری مجلس روضه امام حسین(ع) را فراهم می‌کرد، گفت: این زن با وجود تنگدستی حاضر نبود هزینه مجلس را به دیگران واگذار کند، زیرا آن را حاصل عشق و نیت خالص خود برای خدمت به سیدالشهدا(علیهالسلام) می‌دانست.
 
حجت‌الاسلام والمسلمین مدیحی با استناد به روایتی از امام صادق(علیهالسلام) خطاب به مفضل افزود: خداوند بندگانی دارد که نیت‌های آنان چنان خالص و پنهان است که حتی فرشتگان نیز از حقیقت آن آگاه نمی‌شوند و به همین دلیل در قیامت خداوند پاداش‌های بزرگی برای آنان قرار می‌دهد.
 
وی در بخش دیگری از سخنان خود به روایتی از دیدار سعد بن عبدالله اشعری با امام حسن عسکری(علیهالسلام) اشاره کرد و گفت: در این دیدار، حضرت مهدی(عج) در سنین کودکی پاسخ برخی پرسش‌ها را بیان کردند و از اسرار الهی و پیوند آن با مصائب اهل‌بیت(علیهم السلام) سخن گفتند.
 
حجت‌الاسلام والمسلمین مدیحی در پایان تأکید کرد: آنچه انسان را به مراتب بالای معنوی می‌رساند، نیت صادق و اخلاص در عمل است؛ نیتی که گاه تنها میان بنده و خدا باقی می‌ماند و همین پنهان بودن، ارزش آن را دوچندان می‌کند.