جلسه ژورنال کلاب ویژه اساتید اخلاق روز سه شنبه ۲۷ خرداد ۱۴۰۴ ساعت ۸ صبح با حضور استاد حجتالاسلام والمسلمین جناب آقای دکتر مسعود راعی توسط مدارس علمیه خمینی شهر و کوشک در مدرسه علمیه الزهرا(س) برگزار شد.
در این جلسه مقاله نوشته شده توسط استاد راعی با عنوان"کرامت انسانی و مخاصمات نوظهور" مورد نقد و بررسی قرار گرفت.
ابتدا سرکار خانم فهیمی به عنوان دبیر جلسه از اساتید حاضر خواستند که نقدهای خود را بیان کنند و سپس به جمع بندی بپردازند.
ابتدا سرکار خانم احمدیان نکات مثبت مقاله دا بیان کرده و سپس اشاره کردند که این مقاله بیشتر از جنبه حقوقی به مسئله پرداخته و کرامت انسانی در لایه های فردی و اجتماعی بررسی نشده است.
خانم فهیمی نیز بیان کردند: یه نظر میرسد مقاله صرفا برای همایش نوشته شده است و به علمی پژوهشی بودن آن توجه نشده است و اگرچه مقاله ای حقوقی است ولی مرتبط با اخلاقی می باشد.
در ادامه خانم فهیمی به اشکالات ساختاری و ادبی موجود اشاره کردند و قلم مقاله را سنگین دانستند. به پیشینه و مفهوم شناسی نیز ایراداتی را وارد دانستند و بیان کردند مباحث کلی گویی شده است.
سپس دکتر راعی به پاسخ در زمینه نقدهای وارده پرداخته و ضمن اشاره به اینکه مقالات چاپ شده قطعا بدون ایراد نیست گفتند: برای داوری یک مقاله، همایش یا پژوهشی بودن مدنظر نیست و مهم مسئله محور بودن است که مقاله را پژوهشی می کند.
در ادامه به تفاوت مقالات علمی پژوهشی با سایر مقالات پرداخته و گفتند: در مقالات پژوهشی از منابع دست اول استفاده می شود، سطح تحلیل در مقالات پژوهشی بیشتر است و به مرز تولید نیز نزدیک تر است.
ایشان بیان داشتند: فرم داوری مقالات پژوهشی با همایشها تفاوتی ندارد و اگر مقاله ای کف استانداردها را داشته باشد قابلیت چاپ پیدا می کند.
آقای راعی در ادامه به متغیرهای مقاله مربوطه اشاره کرده و با این بیان که کرامت انسانی متغیر وابسته است ایرادات وارده را اینگونه پاسخ دادند: اگر معنای خاصی از کرامت مدنظر باشد لازم است تعریف شود وگرنه لزومی ندارد مفهوم شناسی گردد.
واژه کرامت نیز جدیدا وارد دنیای اخلاق شده و اخلاق اجتماعی در دنیا بیشاز اخلاق فردی مطرح است که اخلاف اجتماعی همان کرامت انسانی را بکار برده اند.
سپس ادامه دادند: بزرگترین نماد اخلاق اجتماعی در ج۱۱ وسائل الشیعه باب جهاد وارد شده است. در مخاصمات نوظهور نیز اقتضای اخلاق بین المللی، همان کرامت انسانی است.
ایشان بیان کردند: از جمله مباحث اخلاق اجتماعی، شفافیت، پاسخگویی، مسئولیت پذیری، حرکت بر مدار قانون و پنهان کاری نکردن است.
در پایان نیز به تغییر رتبه های مقالات از علمی_پژوهشی و علمی_ترویجی به Q1تا Q4اشاره کردند.
