
به گزارش معاونت پژوهش حوزه علمیه حضرت زینب (سلام الله علیها) سرکار خانم رئیسی، کارگاه آموزشی مبانی هوش مصنوعی، با حضور استاد سید جواد امامی برگزار شد.
ایشان هوش مصنوعی را مافزار یادگیرنده یا نرمافزاری که با اطلاعات چیزهای جدید میسازد مثل آنکه هزاران تصویر ل به آن داده میشود استاد با برشمردن انقلابهای صنعتی بشر که اولین آنها انقلاب صنعتی بخار و دومین انقلاب صنعتی برق بود؛ انقلاب سوم را انقلاب کامپیوترها معرفی کرده و بیان کردند از سال ۲۰۱۱ انقلاب هوش مصنوعی شروع شده است.
استاد هوش مصنوعی را نرمافزار یادگیرنده معرفی کردند، که با مجموعهای از اطلاعات جدید، اطلاعات یا تصاویر جدیدتر میسازد.
با استفاده از هوش مصنوعی،در پژوهش ۲۰ یا ۳۰ کار را می توان انجام داد
از جمله، پیدا کردن منابع ، نوشتن طرح مقاله، اصلاح مقاله، کتاب، داستان، ساختن پاورپوینت، خلاصه نویسی، ترجمه متن، تحلیل، ویرایش
به عنوان مثال: خلاصه یک کتاب ۱۰۰ صفحهای، حدود ۴ ساعت طول میکشد، اما هوش مصنوعی، یک کتاب ۱۰۰ صفحهای را در یک صدم ثانیه میخواند.
معروفترین ربات هوش مصنوعی جی پی تی ۳/۵ است که در پنج روز، یک میلیون کاربر گرفت و هنوز رکوردش شکسته نشده است؛ اما سه ماه پیش، ربات چینی دیپ سیک(deep seek) رباتهای آمریکایی را رد کرد؛ چون نرمافزاری بود که با قیمت بسیار پایین، کار نرمافزارهای هوش مصنوعی دیگر را انجام میداد.
استاد در ادامه افزودند: برای استفاده از هوش مصنوعی به چهار چیز نیاز داریم
۱. ایمیل، که بهتر است جیمیل باشد یعنی از گوگل
۲.تحریم شکن یا فیلترشکن
۳. مرورگر که بهتر است کروم باشد، یا روی گوشی اندروید، گردو پلاس ایرانی
۴. مترجم که بهتر است گوگل تِرَنسلِیت باشد.
در مرحله بعد ، چون جلسه به صورت کارگاه بود، با راهنماییهای مرحله به مرحله استاد، اشخاصی که لپ تاپ یا گوشی اندروید به همراه داشتند، جیمیل را فعال نموده، مترجم و نرمافزار هوش مصنوعی دیپ سیک را نیز نصب کردند.
سپس استاد افزودند ما در پژوهش، به طراحی، اجرا و ارائه پژوهش نیاز داریم. در طراحی میتوان از هوش مصنوعی برای:
تبدیل علاقه به موضوع علمی و پژوهشی
یا تبدیل موضوع به عنوان پژوهش،
بیان مسئله،
اهمیت مسئله،
منابع،
فرضیه،
طراحی سوالات پژوهش،
نوشتن متن اولیه،
بازنویسی،
خلاصهسازی منابع ،
مقایسهها ،
ترجمه
فرمت یا شکل منابع
استفاده کرد
اما یک نکته مهم در اینجا وجود دارد:
که ابزار هوش مصنوعی در محتوا کمک نمیکند؛ اما از هوش مصنوعی میتوان، افزایش سرعت، قالب و ... را انتظار داشت؛ به عنوان مثال: نوشتن یک مقاله، حدود ۸۰ ساعت، وقت میخواهد، اما میتوان با هوش مصنوعی آن را در ۱۰ الی ۱۲ ساعت نوشت.
در ادامه استاد به نکته دیگری اشاره کردند: نوشتن دستور برای رباتهای هوش مصنوعی، الان تبدیل به یک شغل شده است؛ که به این دستورها پرامپت نویسی میگویند؛ که بازار جهانی داشته و حداقل ۱۰ الی ۱۵ الگوریتم و سبک خاص دارد که به شدت مهم است
نکته دیگر اینکه در هنگام گفتگو با نرمافزار هوش مصنوعی، اگر در همان موضوعی که قبلا صحبت کردید، سوال جدیدی دارید، بهتر است new chate را باز نکنید و برگردید به همان قسمت اولی، چون فقط مطالب یک گفتگو را میتواند در حافظهاش نگه دارد؛ پس ما میتوانیم گفتگوهای مختلفی را با هوش مصنوعی باز کنیم.
استاد در ادامه موضوع جدیدی را به نام چت پی دی اف( chat pdf)توضیح دادند و اینکه هوش مصنوعی ابزارهای تبدیل صوت به متن ، تبدیل متن به صوت یا تبدیل عکس به متن را نیز دارد.
سپس استاد مطرح کردند که سایت ای بو (eboo.ir) فایل pdf و تصویر را به متن تبدیل میکند.
درمرحله بعد، استاد ساخت پاورپوینت را با استفاده از هوش مصنوعی و از طریق gamma.app توضیح داده و تا حد زیادی مرحله به مرحله شرکت کنندگان در کارگاه را راهنمایی کردند.
و در نهایت ابزار تبدیل صوت به متن ، یعنی turbo sclibe را معرفی نمودند.نکته دیگر اینکه: از آنجایی که رباتها بر اساس مدل گفتگوهای انسانی، طراحی شدهاند در پاسخ به سوالات دارای یک مضمون، اما با حالت مختلف،گوناگون پاسخ می دهند، مانند اینکه بگویید: توضیح بده یا با بگویید: لطفاً توضیح بده، جوابشان فرق میکند.