معاونت پژوهش گزارش کرد؛

دوره سیر مطالعاتی سبک زندگی با محوریت موضوع موسوعه اولین دانشگاه آخرین پیامبر(صلی الله و علیه و آله)

شناسه خبر : 156654

1403/07/16

تعداد بازدید : 2

توسط : اکرم صالحی

دوره سیر مطالعاتی سبک زندگی با محوریت موضوع موسوعه اولین دانشگاه آخرین پیامبر(صلی الله و علیه و آله)
آغاز برگزاری دوره سیر مطالعاتی سبک زندگی با محوریت موضوع موسوعه اولین دانشگاه آخرین پیامبر(صلی الله و علیه و آله) در مورخ 16/07/1403 این سیر مطالعاتی در جمع طلاب حوزه علمیه خدیجه کبری علیها السلام برگزار شد.

   این سیر مطالعاتی در جمع طلاب طلاب حوزه علمیه خدیجه کبری علیها السلام برگزار می‌شود. جلسه اول این سیر مطالعاتی با مطالعه قسمت اول و دوم که طبق طرح درسی این سیر تقسیم بندی شده است، اجرا گردید. موضوع اسلام و میکروب شناسی موضوع اصلی این جلسه تعیین شده بود. خانم ناصر احمدی از طلاب مدرسه به ارائه این بخش پرداختند.

  مبحث اول: دکتر شهید سید رضا پاک نژاد با برش کوتاه از زمان انترنی یا همان سال آخر پزشکی و گفتگوی مابین هم اتاقی‌ها، بحث پاکی و ناپاکی در اسلام و لزوم آن را بیان کرده است. سپس بخش نجاسات را به صورت علمی و فقهی و بسیار ساده شرح داده است. دکتر پاک نژاد نجاسات را به دو دسته تقسیم کرده‌اند: دسته‌ای که در کتب فقهی آمده است و راهکار ازاله آن نیز بیان شده است و دسته دیگر در کتب فقهی نیامده اند. این نجاسات آن‌هایی هستندکه تقریباً همه‌شان با توبه پاک می‌شود. به طور مثال برای تکبر که از پلیدی‌های درجه اول است توبه کافی است. توبه به زبان اخلاق تصمیم قطعی برای عدم تکرار است و به زبان اجتماع پشت سر نهادن گناه است و در نتیجه سرعت گرفتن به سوی تکامل برای رسیدن به مقام مردمان صالح است که وارث زمین خواهند شد.

  آقای پاک نژاد بسیار زیبا برای این پلیدی‌ها اصل و فرع را بیان می‌کند مثلاً کسی که به وطنش خیانت می‌کند ثروت‌های عمومی را به نفع اجانب به باد می‌دهد و با یک امضا نعمت‌های خداوندی هم وطنش و هم مذهبش را در اختیار دیگران قرار می‌دهد در صورتی می‌تواند این پلیدی را تطهیر کند که علاوه بر توبه و استرداد آن به کارهای بیشتری اقدام کند یعنی فروع توبه در اینجا بیش از یکی و بسیار است.

 

  با توجه به مراتبی که شهید می‌نویسد؛ اشاره به این می شود که، شیطان ملعون و مطرود است پس نجس است و با توجه به مرتبت‌هایی که در ظل توجهات شیطان ممکن است نصیب آدمی شود می‌توان پلیدی‌های دیگری را هم عنوان کرد. مانند؛ سیاست نجس، اجتماع نجس و اقتصاد نجس، مثلاً اقتصاد نجس یعنی؛ حق به حق دار نرسد و حقوق صاحبان حق و مساکین و درماندگان و کارمندان ضایع شود.

 

  در ادامه بحث نجاسات  تقسیم بندی‌های مختلف شهید پاک نژاد به بحث نجاسات میکروبی می‌پردازد و حضرت ایوب علیه السلام را معرفی می‌کند که در ۸۰میلی از عدم مدفون هستند و قبل از حضرت ابراهیم علیه السلام زندگی می‌کردند. حضرت ایوب در قرآن نمونه صبر معرفی شده‌اند و با اینکه از امراء و بزرگان محل بوده‌اند به خاطر صبر در مقابل مرض، فقر، مرگ زن و فرزندان و البته شاکر بودنشان در کنار این صبر در سوره ص آیه ۴۱مورد تمجید و ستایش رار گرفته‌اند

 

  نویسنده اشاره می‌کند که به طور قطع این بیماری پوستی بوده و به درون سرایت نکرده است چون می‌فرماید شیطان با او تماس گرفت و بر پوست او مماس شد اگر اعضای داخلی مبتلا بود ذکر می‌داد که شیطان در او نفوذ کرد موضوع دیگر اینکه این بیماری حاد بوده طوری که صدای حضرت ایوب بلند شده و خدا را ندا می‌دهد و از رنج و عذاب ناله می‌کند و اینکه یک نوع میکروب بوده در غیر اون صورت ی‌گفته شیاطین نه شیطان مورد دیگر اینکه حضرت را ه بی‌خوابی دچار کرده بود نصب و عذاب مقابل آسودگی و فراق است که نتیجه ریشانی و بی‌خوابی است

 

  شهید پاک نژاد در ادامه در بخشی از کتاب می‌گویند؛ اخبار و آیات را می‌توان در این موضوع به دو قسمت تقسیم کرد دسته اول به صراحت به میکروب اشاره می‌کنند دسته دوم که به کنایه دنیای میکروب‌ها را معرفی می‌کند.

در این سیر مطالعاتی کتاب مذکور با توجه به طرح درسی استاد مورد نظر سرکار خانم عباسی و معاون پژوهش مدرسه، بین ۱۵نفر از طلاب تقسیم بندی شده و با ارائه کنفرانس ارائه گردیده و مورد مباحثه قرار می‌گیرد و در پایان به پرسش‌های طلاب پاسخگویی صورت می‌گیرد.

0رای ثبت شده
فرم ثبت نظر