فارس مدرسه علمیه غدیریه

«توسعه فرهنگ فاطمی، خانواده و جامعه متعالی

شناسه خبر : 156538

1403/09/28

تعداد بازدید : 5

«توسعه فرهنگ فاطمی، خانواده و جامعه متعالی
ویژگی‌های حضرت زهرا(س) و سایر فضیلت‌های ایشان در صورتی در جوانان مسلمان نفوذ می‌کند که از سوی علمای بزرگ تبیین شود
مدرسه علمیه غذیریه شیراز، به مناسبت هفته پژوهش وبینار: «توسعه فرهنگ فاطمی، خانواده و جامعه متعالی» بویژه اساتید و طلاب برگزار کرد. 
«زهرا نعمتی» استاد و محقق حوزه گفت: توسعه فرهنگ فاطمی در خانواده برای ایجاد جامعه متعالی نیاز  به  تبیین عالمانه و تعلیم هنرمندانه  دارد . 
وی افزود: فرهنگ فاطمی در ابعاد مختلفی قابل بحث است. 1-زندگی فردی ،که می‌توان به نقش دختر در خانواده، همسری نمونه در زندگی مشترک، نقش مادری در بارزترین نمونه‌های تربیتی فرزندان و از منظر دیگر به زندگی اجتماعی و سیاسی آن حضرت پرداخت.
نعمتی گفت: ایام میلاد با سعادت حضرت زهرا (س) بهترین فرصت برای آشنایی با فضایل و کرامات ابعاد زندگی حضرت زهرا(س) است و می‌تواند الگوی مناسبی برای بهره بردن از سبک زندگی سالم و اسلامی برای همگان باشد. فرهنگ فاطمی آنچنان غنی و دارای گستره وسیعی از نمونه‌های تربیتی است که نه تنها برای دختران و زنان، بلکه حتی برای مردان نیز می‌تواند به عنوان الگویی کامل تعریف شود.
  استاد حوزه افزود: ویژگی‌های حضرت  زهرا(س) و سایر فضیلت‌های ایشان  در صورتی در جوانان مسلمان نفوذ می‌کند که از سوی علمای بزرگ تبیین شود. از سوی دیگر این فرهنگ غنی باید از سوی هنرمندان مؤمن با هنرهای مختلف و جذاب به جامعه و جوانان عرضه شود، به گونه‌ای که آن‌ها را تحت تعلیم خود قرار دهد و باعث الگوبرداری شود. این فرهنگ آنچنان غنی است که می‌تواند با تبیین و تعلیم درست و هنرمندانه همگان را مصون و در امان نگه دارد.
وی افزود: حضرت زهرا (س) به‌عنوان الگوی مناسب یا بهترین الگو برای فرزندانی است که نسبت به پدر چگونه رفتار کنند. ایشان نسبت به مادر نیز با اقدامات خود چه هنگامی که کودک بودند و چه زمانی که ازدواج کرده بودند؛ احساس مسئولیت می‌کنند. ایشان به گونه‌ای عمل می‌کنند که حضرت محمد (ص) او را ام‌ابی‌ها می‌خوانند. حضرت زهرا (س) علاوه بر آنکه در دوران تجرد مظهر بهترین فرزند است، هنگام ازدواج نیز به عنوان بهترین الگوی همسری معرفی می‌شود. ایشان به گونه‌ای شوهرشان را درک و آن حضرت را همراهی می‌کردند و در سختی‌های زندگی پا‌به‌پای حضرت بودند که امام علی (ع) می‌گفتند، او هیچ وقت چیزی نخواست که در توان من نباشد و هیچ‌گاه چیزی که باعث آزردگی من شود بر زبان نیاورد.
وی گفت: حضرت زهرا (س) همسر مردی بود که سردار بی نظیر اسلام بود و حضرت امیر و بخش عمده‌ای از زندگی مشترک‌شان در دفاع از اسلام و مقابله با توطئه‌های نظامی و جنگ‌های تحمیلی بر اسلام نوبنیاد گذشت. حضرت علی (ع) در مواقع بسیاری در مأموریت‌های نظامی و سخت جنگی بود و تنها حضرت زهرا (س) در غیاب آن حضرت فرزندان و زندگی مشترک را به خوبی اداره می‌کردند و وظیفه اصلی تربیت فرزندان بر عهده ایشان بود. او فرزندانی را پرورش داد که برترین انسان‌های جهان بعد از جد بزرگوارشان و مادر عظیم‌الشأن‌شان بودند.
0رای ثبت شده
فرم ثبت نظر