قزوین مدرسه علمیه کوثر قزوین

قزوین/ نشست علمی معرفی کتاب «بسط معارف وحیانی»/مدرسه کوثر/ قزوین

شناسه خبر : 155632

1403/08/30

تعداد بازدید : 7

قزوین/ نشست علمی معرفی کتاب «بسط معارف وحیانی»/مدرسه کوثر/ قزوین
همزمان با هفته کتاب در روز 1403/08/21 نشست علمی معرفی کتاب «بسط معارف وحیانی» با ارائه حجت الاسلام و المسلمین دکتر هادی فنائی اشکوری و مدیریت جلسه توسط سرکار خانم نرگس ترادیون بر اساس کتاب «بسط معارف وحیانی»دکتر فنائی در مدرسه علمیه کوثر قزوین برگزار شد.

همزمان با هفته کتاب در روز 1403/08/21 نشست علمی معرفی کتاب «بسط معارف وحیانی» با ارائه حجت الاسلام و المسلمین دکتر هادی فنائی اشکوری و مدیریت جلسه توسط سرکار خانم نرگس ترادیون بر اساس کتاب دکتر فنائی برگزار شد. در این جلسه بعد از قرائت آیاتی از قرآن کریم و پخش سرود ملی جناب آقای دکتر هادی فنائی اشکوری دلایل نگارش کتاب «بسط معارف وحیانی» خود را بیان نمودند و به تفصیل مواضع خود را در کتاب یاد شده، توضیح دادند.

مطالب ارائه شده در نشست: یکی از مباحثی که در حوزه دین پژوهی در دهه‌های اخیر بسیار پر رونق هست، بحث پیرامون وحی هست. بحث پیرامون وحی هم در فلسفه دین و هم در کلام جدید مطرح شده؛ ابتدا در مغرب زمین مطرح شده و بعد به تبع مغرب زمین در جامعه شرقی هم در مراکز و محافل دین پژوهی شرق هم خیلی پر سر و صدا مطرح شد. در کتاب «بسط معارف وحیانی» نویسنده ادعا می‌کند که بعد از رحلت پیغمبر اکرم (صلی الله علیه و آله وسلم) و انقطاع وحی، ارتباط آسمان و زمین قطع نشده و جبرائیل امین که مظهر اسم العالِم پروردگار است همچنان فعال بوده، واسطه فیض علم از سوی خدا به قلوب آماده است. 

در اندیشه دینی این بحث به صورت مستقل و مجزا و منسجم طرح نشده، جاهای مختلف به این بحث اشاراتی شده، که نویسنده همه آن‌ها را در این کتاب جمع‌آوری کرده و توضیح داده است. ارتباط عالم با خدا به عبارت دیگر ارتباط جهان با خدا همان‌طور که در نظام تکوین برقرار است، در نظام تشریع و در نظام علم هم برقرار است. بدون شک دین کامل شده و دیگر چیزی به نام دین بر ما نازل نمی‌شود و وقتی که پیغمبر (صلی الله علیه و آله و سلم) از دنیا رفت باب وحی منسد شد و وحی رسلی منقطع شد.

قرآن کریم مشتمل بر امهات و کلیاتی است مثل قانون اساسیِ و پیغمبر (صلی الله علیه و آله و سلم) در طی این بیست و سه سال این مطالب را دریافت کرد و پیغمبر (صلی الله علیه و آله و سلم) توفیق پیدا نکرد که تمام این کلیات را بسط دهد. در دویست و پنجاه سال حضور معصومین (علیهم السلام) این کلیات تا حدود زیادی بسط داده شده بود، ولی قرآن در طول تاریخ نیاز به تفسیر و تفصیل دارد و مراد از «بسط معارف وحیانی» عبارت از تفسیر و تفصیل قرآن کریم و سنت نبوی است که این باید اتفاق بیفتد و این به مرور زمان اتفاق افتاده و الان شاهد حجم گسترده معرفت دینی  در عصر حاضر در مقایسه با عصر سابق هستیم.

 

نتایج نشست: با توجه به نیاز بشر به تفصیل دین و رفع سوالات و شبهات احتمالی در اعصار گوناگون و با وجود دائمی بودن فیوضات الهی، خداوند فرصت درک و توضیح و تفصیل معارف دینی را به قلوب مؤمنینی که آمادگی درک این نوع رزق را دارند نازل کرده و زمینه را برای بسط معارف وحیانی آماده می‌سازد. از حدیث قرب نوافل و قرب فرائض به دست می‌آید که یکی از مراتب کمال انسان این است که انسان به جایی می‌رسد که گوش او دیگر گوش خدا می‌شود، زبان او زبان خدا می‌شود، یعنی خدا از زبان او سخن می‌گوید آن وقت می‌شود «وَ مَا يَنْطِقُ عَنِ الْهَوَى» این نوع فرد شایستگی توضیح و تفسیر معارف وحیانی را پیدا می‌کند.

0رای ثبت شده
فرم ثبت نظر