فعالیت پژوهشی

سمنان|میزگرد علمی با عنوان تحلیل روش‌های موثر تولید محتوای دینی در فضای مجازی بر جذب مخاطبان|مجتمع حو.زوی خواهران امام جعفر صادق(ع)|شاهرود

شناسه خبر : 153257

1403/10/07

تعداد بازدید : 5

سمنان|میزگرد علمی با عنوان تحلیل روش‌های موثر تولید محتوای دینی در فضای مجازی بر جذب مخاطبان|مجتمع حو.زوی خواهران امام جعفر صادق(ع)|شاهرود
میزگرد علمی با عنوان « تحلیل روش‌های موثر تولید محتوای دینی در فضای مجازی بر جذب مخاطبان» با حضور جمعی از کارشناسان در مجتمع حوزوی امام جعفر صادق(ع) شاهرود برگزار شد.

 

به گزارش روابط عمومی مجتمع حوزوی امام صادق علیه‌السلام، میزگرد علمی با عنوان « تحلیل روش‌های موثر تولید محتوای دینی در فضای مجازی بر جذب مخاطبان» و با هدف بررسی اهمیت و ضرورت تولید محتوای دینی مؤثر و جذاب در فضای مجازی و چگونگی همراهی با پیشرفت‌های این عرصه با حضورکارشناسان برگزار شد و به مباحث گوناگونی از جمله روش‌های نوین تولید محتوا، آسیب‌های احتمالی و چگونگی جذب مخاطب، به ویژه نسل جوان، پرداخت.

کارشناسان این میزگرد خانم ها:

وجیهه اشرفی، فاطمه محمودی، معصومه گرزین، فاطمه مظفری، مریم فرح بخش، مریم آجودانی بودند.

 

مهمترین نکات مطرح شده در این میزگرد به شرح زیر است:

2.  اهمیت و ضرورت تولید محتوا: کارشناسان بر ضرورت تبلیغ و تولید محتوا در همه حوزه‌ها، از جمله  مسائل دینی با استفاده از روش‌های مؤثر و کم‌هزینه تأکید کردند. همچنین، به اهمیت بنیه علمی قوی و مهارت در ارائه محتوا برای موفقیت در این زمینه اشاره نمودند.

3. مزایای فضای مجازی: دسترسی آسان و سریع به مخاطبان و جبران محدودیت‌های چاپ مقالات پژوهشی از جمله مزایای استفاده از فضای مجازی در تبلیغات دینی است.

4. تولید محتوای جذاب و مؤثر: تأکید بر تولید محتوای با کیفیت و جذاب با استفاده از روش‌های ارائه محتوا در فضای مجازی، مانند سئو و استفاده از کلیدواژه‌های مناسب.

5. آسیب‌های احتمالی: کارشناسان نسبت به آسیب‌های احتمالی تولید محتوای کوتاه و سطحی هشدار دادند و بر لزوم پرهیز از محتوای بدون پشتوانه علمی تأکید کردند.

6. جذب مخاطب: در این میزگرد، بر ایجاد انگیزه در مخاطب برای تفکر و تبادل نظر، نیازسازی به جای نیازسنجی، و توجه به طیف وسیع مخاطبان در فضای مجازی و همچنین، بر لزوم برقراری ارتباط نزدیک با مخاطبان، به ویژه جوانان و نوجوانان، و درک نیازهای آنها تأکید شد.

استفاده از ابزارهای نوین: استفاده از ابزارهای نوین تولید محتوا، از جمله هوش مصنوعی، و همچنین توجه به حساسیت‌های فرهنگی جامعه، از دیگر نکات مهم مطرح شده بود.

عوامل مؤثر در تولید محتوای دینی: دو عامل مؤثر در تولید محتوای دینی، محتوا و قالب ارائه آن، معرفی شدند. برای تولید محتوای مناسب، علاقه و توانایی علمی فرد تولیدکننده، مسئله‌شناسی، هدف‌گذاری، شناخت بستر رسانه و مخاطب، از اهمیت بالایی برخوردارند.

توجه به دین‌گریزی نسل جوان: کارشناسان به دین‌گریزی نسل جوان و لزوم استفاده از روش‌های غیرمستقیم برای جذب آنها به محتوای دینی اشاره کردند.

انتقاد از پژوهش‌های بدون کاربرد: انتقادیی نسبت به پژوهش‌های بدون کاربرد و عدم استفاده از آنها در تولید محتوای مناسب برای جامعه، به ویژه در مناسبت‌هایی مانند اربعین، مطرح شد. پیشنهاد شد که نمره پژوهشی به تولید محتوای کاربردی اختصاص داده شود.

اهمیت دغدغه و خلاقیت: بر اهمیت دغدغه و خلاقیت در تولید محتوا تأکید شد و به مثال‌هایی از شهید مطهری و آقای قرائتی در ارائه محتوای جذاب و مؤثر اشاره شد.

شناسایی استعدادها و تقسیم کار: پیشنهاد شد که استعدادهای مختلف افراد در زمینه تولید محتوا شناسایی و محتوا به تناسب استعداد آنها در اختیارشان قرار گیرد.

لزوم هدفمند کردن فعالیت‌های حوزوی: بر لزوم هدفمند کردن فعالیت‌های حوزوی در فضای مجازی و استفاده بهینه از انرژی و منابع موجود تأکید شد.

 

درپایان، شرکت‌کنندگان بر اهمیت استفاده از منابع غنی موجود و ارائه محتوای کاربردی و جذاب برای نسل جوان تأکید کردند.