به گزارش روابط عمومی مدرسه علمیه نجمیه سرخه نشست تخصصی الگوی سوم زن مسلمان با سخنرانی دکتر سید محمد شاهچراغی جامعهشناس و پژوهشگر خانواده و رئیس مرکز مشاوره آرامش سمنان، در سالن اجتماعات مدرسه نجمیه برگزار شد.
دکتر سید محمد شاهچراغ با بیان اینکه برای درک مادرانگی و نقش زن باید خود را از محدوده زمان و مکانی که در آن متولد و پرورش یافته دور کند افزود: فرد باید تاریخ و نقش زنان را در هر برهه از آن شناخته و باور داشته که مدل زندگی ما، مدل همه جهان نیست.
وی ادامه داد: با ظهور انقلاب صنعتی، تغییر زندگی بر پایه نیاز، به زندگی بر پایه میل و آرزو فرهنگ زنان به وسیله رسانه و با ظهور دوره مدرنیته فردیت و فردگری در زندگی افراد ایجاد شد در حالیکه می بایست این فردیت نیازهای زنان را سیراب کند.
شاهچراغ گفت: تفاوت زنان دوره مدرنیته با زنان دوره کشاورزی و صنعت این است که آنها فاقد آگاهی بودند، اما زن امروز می تواند با آگاهی، فردیت را از چرخه فرا مدرن نجات دهد، در غیر این صورت خود را قربانی چرخه ای که برایش تولید شده است، کرده است.
پژوهش گر خانواده ادامه داد: حس شرم احساس ناخشنودی است که انرژی ما را میگیرد و یکی از عوامل مهم نابودی آرامش و باعث ایجاد حسادت و رقابت و تحقیر میشود.
دکتر شاهچراغ تاکید کرد: کار اشتباه را میتوان تصحیح کرد، اما حس شرم باعث میشود که ما خود را اشتباه بپنداریم .
پژوهشگر و جامعهشناس ادامه داد: ارزشمندی و عزتنفس وجه مقابل حس شرم است و برای مقابله با حس شرم باید احساس شرم را شناخت و آن را به دیگران هم یاد داد.
این جامعهشناس با بیان اینکه احساس شرم را نمیتوان از بین برد ولی میتوان با تاب آوری آن را درمان کرد خاطر نشان کرد؛ تاب آوری باعث می شود که نه با این حس جنگید، نه فرار کرد و نه تسلیم آن شد؛ بلکه آن را به بهترین وجه مدیریت کرد.
وی در پایان گفت: برای مدیریت حس شرم، موقعیت شرم زای خود را بشناسیم، آگاه باشیم که کجا و چگونه این اتفاق برایمان میافتد و در برابر آن هم برای خود و هم برای دیگران تاب آوری کنیم.