نشست تخصصی

سمنان دامغان نشست تخصصی

شناسه خبر : 153194

1403/10/09

تعداد بازدید : 4

سمنان دامغان نشست تخصصی
معاون پژوهش مدرسه علمیه فاطمیه دامغان خبر داد به مناسبت هفته پژوهش نشست علمی- پژوهشی با عنوان «همگرایی و اقتدار جهان اسلام در پیشبرد اهداف مقاومت» در سالن اجتماعات مدرسه علمیه فاطمیه دامغان برگزار گردید.

خانم دکتر خراسانی استاد دانشگاه بیان داشتند: عرصه روابط بین الملل عرصه بده ،بستان هاست.یعنی برای اینکه امتیازی بگیریم باید امتیازی بدهیم ، عرصه بین الملل عرصه هست ها و نیست هاست پس باید داشته هامون را روی میز بگذاریم و با کمک آنها نیست هامون را بدست آوریم.

ایشان در ادامه‌ افزودند:هم گرایی در جایی است که ما با دیگران اشتراک هایی داریم ،در عرصه بین الملل هم اینطور است ما با کشورهای اطراف مون از شرق خاورمیانه تا غرب خاورمیانه و جنوب و شمال آن وقتی نگاه می کنیم اشتراک هایی داریم اولین اشتراک ما در دین ماست که اکثر کشورهای خاورمیانه مسلمان هستند ،همه به سمت یک قبله نماز می خوانند .واگرایی در جایی است که من و شما وجه مشترکی نداریم .

سوال اصلی این است که چرا ما در جهان اسلام به یک همگرایی و وحدت نرسیده ایم ؟ در حالیکه وقتی به اروپا نگاه می‌کنیم آنها کسانی بودند که جنگ های وحشتناکی با یکدیگر کرده اند ، در جنگ جهانی اول در سال ۱۹۱۴ اینها بر سر مستعمرات خود به جان هم افتادند ،در سال ۱۹۱۶ اینها خاورمیانه را بین خودشان تقسیم کردند ، آنها در عین اعتقاد به فردیت اما در برابر ما با یکدیگر متحد هستند .

از مهمترین عوامل عدم این همگرایی میتوان به عوامل ایدئولوژیکی و عوامل ژئوپلیتیک (سیاسیت های جغرافیایی) ،..نام برد.

مثلا مهمترین  چالش ایران و عربستان در بحث قدرت نمایی است و ریشه اختلاف و عدم همگرایی این دو در واقع در مذاهب این دوست یعنی رویارویی شیعه در برابر وهابیت  ،که همین در روابط بین اللمل تاثیر بسیار دارد ،و همین باعث شده این دو کشور با یکدیگر نه رابطه اقتصادی داشته باشند و نه رابطه سیاسی و ...

بیشترین اختلافات جهان اسلام در وجود  بی نهایت فرق و مذاهب  است که هر کدام نیز خود را حق می‌دانند و لذا حاضر نیستند از آن کوتاه بیایند ،اما پذیرفتن صلح به معنای اینکه تمام اصول و اعتقادات دیگری را پذیرفتن نمی باشد گاهی اوقات منافع بلند مدت ما اقتضا می‌کند صلح را بپذیریم همانطور که در صدر اسلام در زمان پیامبر عهدنامه ای با کفار امضا گردید که حتی بسم الله هم در آن عهد نامه نوشته نشد اما پیامبر امضا نمودند، یا صلحی که امام حسن (ع) با معاویه داشتند که همه اینها بر اساس اقتضائات بوده است و به دنبال منافع اسلام انجام شده است.

تنها کاری که در این شرایط سختی که برای ایران پیش آمده میتوان انجام داد ایجاد تمدن بزرگ اسلامی است همان کاری که ایران با مغول های جنگجو انجام داد اینکه فرهنگ آنها را تغییر داد و آنها را استحاله فرهنگی کرد.