به گزارش معاونت پژوهش مدرسه علمیه نرجس (سلام الله علیها)، جلسه دفاع سطح سه رشته تفسیر و علوم قرآنی با عنوان «آثار ادای امانت با تکیه بر آیه 58 سوره نساء» مربوط به خانم «نورجان شهرکی» با راهنمایی «حجت الاسلام و المسلمین مهدی بیات مختاری» و با داوری «حجت الاسلام و المسلمین صالح قنادی» روز پنجشنبه مورخ 6، دی ماه به صورت حضوری برگزار گردید.
خانم شهرکی در ابتدا ارائه خود گفتند: این پژوهش به بررسی ابعاد تربیتی ادای امانت با تکیه بر آیه ۵۸ سوره نساء پرداخته و تأثیرات آن را در سطوح فردی، اجتماعی و خانوادگی مورد تحلیل قرار داده. در سطح فردی، عمل به امانت موجب جلب اعتماد به نفس و اطمینان به خود میشود. فرد امانتدار با احساس مسئولیتپذیری قویتر، به تعهدات خود پایبند بوده و از این طریق عزت نفس، آرامش روانی بیشتری را تجربه میکند. این امر، در نهایت، منجر به رشد شخصیت و تقویت حس مسئولیتپذیری در سایر حوزههای زندگی فردی میشود. عدم خیانت، به فرد احساس شرافت و کرامت میبخشد و از اضطراب و پشیمانی ناشی از عدم وفاداری به تعهداتش مصون میدارد. در بعد اجتماعی، امانتداری ستون اصلی اعتماد اجتماعی است. جامعهای که بر پایه امانتداری استوار باشد، روابط انسانی در آن مستحکمتر و فضای آن امنتر خواهد بود با افزایش اعتماد میان افراد، همکاری و همیاری اجتماعی افزایش یافته و زمینه برای پیشرفت و تعالی جامعه فراهم میشود. اعتماد به نهادها و افراد، اساس توسعه و پیشرفت پایدار در یک جامعه است و امانتداری در ایجاد این اعتماد نقش بیبدیلی دارد.
ایشان در ادامه فرمودند: در خانواده نیز، امانتداری نقشی حیاتی در ایجاد روابط سالم و پویا ایفا میکند. اعتماد متقابل میان اعضای خانواده، زمینه را برای برقراری ارتباط مؤثرتر و افزایش صمیمیت فراهم میکند. با رعایت امانت، اعتماد به نفس اعضای خانواده تقویت شده و فضای خانواده از آرامش و امنیت بیشتری برخوردار خواهد شد. این امر به ویژه در تربیت فرزندان اهمیت بسزایی دارد، زیرا فرزندان با مشاهده رفتار امانتدارانه والدین خود، این ارزش را درونی کرده و در زندگی خود به کار میبرند. این پژوهش نشان میدهد ادای امانت، موجب رشد و تعالی فردی، تقویت روابط اجتماعی و ایجاد خانوادهای سالم با ثبات میشود. نهادینه کردن این ارزش اخلاقی در جامعه، گامی مؤثر در جهت بهبود کیفیت زندگی و ایجاد جامعهای آرمانی است.
سرکار خانم کوهستانی معاون پژوهش مدرسه تخصصی گفتند: پایاننامه با کسب امتیاز عالی از هیئت داوران، پذیرفته شد.