روز دوشنبه ۲۸ آبان ۱۴۰۳، در حوزه الزهرا سلام الله علیها کرج، نشست علمی پژوهشی با عنوان نقش شبکههای اجتماعی در ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی، با حضور سرکار خانم شیخی معاون پژوهش حوزه، برگزار شد.
در این نشست که با حضور طلاب برگزار شد، خانم شیخی گفت اینترنت با دو شیوه باعث دگرگونی فرهنگها میشود: ۱. فرهنگ خود را عرضه میکند. ۲. گذرگاهی برای سایر فرهنگها تدارک میبیند. اینترنت محیط، ابزار و تعاملات خاص خود را دارد و با محیط و ابزار و تعاملات فضای غیرمجازی متفاوت است، یعنی اینترنت بدون در نظر گرفتن فرهنگهای غیر، عامل موثری در ایجاد تغییر در درون این فرهنگها است.
خانم شیخی در ادامه در رابطه با کارکردهای شبکههای اجتماعی صحبت کرد و اشاره کرد یکی از کارکردها این است که میتوان در این شبکهها تولید محتوا کرد و یکی از محتواهایی که میتوان تولید کرد، ترویج فرهنگ کتابخوانی است، بصورت معرفی کتاب، نقد کتاب، مطالعه کتاب و...
در ادامه خانم شیخی به تاریخچه مطالعه کردن پرداخت و افزود: در اوایل قرن ۲۰ مسئله مطالعه و علاقمندی به آن جنبه تفنن و سرگرمی داشت. با تحولات اقتصادی و پیشرفت در زمینه علم و صنعت، با تعمیم تعلیمات عمومی که نتیجه نیازمندی به کارگران و افراد متخصص برای گرداندن چرخ عظیم صنعت بود، مسئله مطالعه از حالت انفرادی خارج و به مسئله عمومی و پایهای از تحصیل و تربیت تبدیل شد.
خانم شیخی در ادامه با اشاره به فرمایش مقام معظم رهبری که میفرماید:( باید میدان شبکههای اجتماعی را از دشمنان و معاندان نظام بگیریم)، افزود: عمل به توصیههای رهبری در حوزه شبکههای اجتماعی ضرورتی اجتنابناپذیر است. این شبکهها زمین دشمن است و ما باید در آن به نفع خودمان بازی کنیم. لازم است شبکههای مجازی را به سمت هویت اصیل اسلامی هدایت کنیم. برای این کار میتوانیم به انتشار آیات و روایات، معرفی کتابهای مناسب، برنامههای خوب، نحوه صحیح کتابخوانی، توجه به مدیریت زمان و.. بپردازیم.