اصفهان|حضرت نرجس خاتون(س)|دولت آباد

اشتغال و آسیب های محیط کار زنان

شناسه خبر : 148046

1403/07/29

تعداد بازدید : 22

اشتغال و  آسیب های محیط کار زنان
هر چه ارتباط و اختلاط با جنس مخالف بیشتر می شود و نظارت کاهش می یابد،در نتیجه آسیب های مشاغل بانوان بیشتر می شود.

نشست پژوهشی  با حضور جناب سرهنگ میرحیدری(استاد دانشگاه و کارشناس ارشد مشاوره )با موضوع " آسیب های اشتغال و محیط کار زنان در جامعه  "به صورت حضوری درسالن اجتماعات مدرسه در تاریخ 24/07/ 1403برگزار گردید.

آقای میرحیدری بحث خود را با حدیثی از آقا امیرالمومنین علی(علیه السلام)آغازکرد و گفت: عاقل‌ترین انسان‌ها دوراندیش‌ترین آنهاست؛طبق این حدیث، انسان عاقل در کارها و برنامه های خود باید به عاقبت و باطن کار توجه نماید و تنها به ظاهر بسنده نکند؛ مثلا در بحث کار و اشتغال، یک زن باید توجه نماید که آیا این کار عاقبت خوبی دارد؟چه آسیب هایی ممکن است به دنبال داشته باشد؟ راه کشف عاقبت آن،شناسایی آسیب هاست.

وی گفت: در آموزه‌های دینی و تحقیقات تجربی بهترین مکان برای زن، ماندن در خانه وبهترین کاربرای او خانه داری است که حضرت علی(علیه السلام)و حضرت زهرا(سلام الله علیها)بهترین الگوی دینی در این زمینه برای انسانهاهستند.در روایات  از حضرت محمد(صلی الله علیه وآله وسلم)داریم :"جهاد المراه حسن التبعل " که حضرت آقا این جهاد را جهاد اکبر می دانند.(جهاد با نفس )چرا؟ چون سخت‌ترین و حساس‌ترین کارهاست.

کارشناش ارشد مشاوره گفت: با توجه به نیاز جامعه ، ضرورت اجتماعی و دخیل بودن خانم‌ها در تامین مخارج زندگی، اشتغال و محیط کار آنان آسیب هایی را به دنبال دارد که ارتباط بین انواع مشاغل و آسیب های اجتماعی را از آسیب کمتر به بیشتر برمی شماریم: 1- کار درخانه(همسرداری،خانه داری و فرزندپروری)2-شغل های خانگی(انجام فعالیتی در منزل به جهت کمک خرج خانواده)3-مشاغل مرتبط با خانمها(پزشکی،مامایی،آموزش )4-شغلهایی که محیط کاملا زنانه است(کارگاههای قالی بافی یا تولیدی و... که همه کارگران و کارفرمایان زن باشند.)5-مشاغلی که محیط زنانه است با مدیریت مرد6-ادارات رسمی و دولتی7-ادارات خصوصی8-مطب ها و واحدهای صنفی9-مشاغل مجازی(فضای مجازی و مشاغل در آن).در این رتبه بندی مشاغل بانوان هرچه به سمت گزینه های آخر برویم ارتباط و اختلاط با جنس مخالف بیشتر و نظارت کاهش می یابد،در نتیجه آسیب های مشاغل بانوان بیشتر می شود.

ایشان یکی از آسیب های مشاغل و محیط کاری زنان را دید  نسبتا منفی جامعه و اطرافیان نسبت به شغل زن بیان وتاکید کرد:  زوجین در مشاوره های قبل از ازدواج حتما به این مساله به صورت باز بپردازند.دومین آسیب افتادن در دام (تله ی)شغلی با تبلیغات وسوسه انگیز و عدم کنترل احساسات و هیجانات زنان. سومین آسیب تعارض وتضاد و جنگ میان نقشها(نقش کار،نقش همسری و نقش مادری).چهارمین آسیب عدم آگاهی به کار و شرایط آن.پنجمین آسیب عدم بستن قرارداد یا بستن قراردادی که سوء استفادی حقوقی و کاری از زن می شود و ششمین آسیب نداشتن یا کمبود مهارتهای زندگی است.

آقای میرحیدری راهکارهای کاهش آسیب های اشتغال زنانرا اینگونه عنوان کرد: 1-دقت و در نظر گرفتن عاقبت کار2-انتخاب مشاغلی که ارتباط با جنس مخالف نداشته باشد3-کسب مهارتهای زندگی مثل الف) خودآگاهی(توجه به این اصل مهم که انسان اشرف مخلوقات است.خلیل الله و خلیفه الله است و جایگاه والای او در آیات و روایات بیان شده زن را از تن  دادن و وارد شدن به هرکاری برحذر می دارد)ب)مدیریت هیجان با شناسایی هیجان خود ومدیریت آن،شناسایی هیجان طرف مقابل و مدیریت آن ج)مهارت تصمیم گیری منطقی و عقلی( کاری که مزاحم همسرداری،خانه داری و فرزندپروری است،قبول نکند.4)-تفکر خلاق داشتن(با توجه به هنرو تخصص خود،شغل خانگی یا شغل هایی که ارتباط کمتری با مردان داشته باشد،ایجاد کنند . )5 - تفکر نقاد داشتن ( مهارت نه گفتن به هر در خواست نامعقول و غیر منطقی ). در پایان سرهنگ میرحیدری پاسخگوی سوالات طلاب بودند.