اصفهان خمینی شهر فاطمیه اندان

نشست پژوهشی_تربیتی با عنوان "تقوا راه آرامش دورنی"3

شناسه خبر : 147803

1403/07/24

تعداد بازدید : 1

نشست پژوهشی_تربیتی با عنوان
روز دوشنبه 23/07/1403 ساعت: ۹:۳۰ صبح جلسه سوم سلسله نشست پژوهشی_تربیتی با عنوان "تقوا راه آرامش دورنی" با حضور حجت الاسلام و المسلمین جناب آقای سید محمدباقر حسینی(مدیر تشکیلات کشوری تنها مسیر آرامش) در مدرسه علمیه فاطمیه اندان خمینی شهر برگزار شد.

جلسه سوم خبر نشست پژوهشی_تربیتی حجت الاسلام حسینی

روز دوشنبه 23/07/1403 ساعت: ۹:۳۰ صبح جلسه سوم سلسله نشست پژوهشی_تربیتی با عنوان "تقوا راه آرامش دورنی" با حضور حجت الاسلام و المسلمین جناب آقای سید محمدباقر حسینی(مدیر تشکیلات کشوری تنها مسیر آرامش) در مدرسه علمیه فاطمیه اندان خمینی شهر برگزار شد.

 

 

آقای حسینی گفت: اگر کسی طبق تقوا زندگی نکند زندگی سخت میشود. باید نگاه عقلانی به دین اسلام داشته باشیم، این نگاه اثر مثبت دارد.

اگر انسان طبق تقوا زندگی کند دچار عجب نمی شود. برای مثال: من اگر نماز شب خواندم خودم لذتش را بردم و موفق شدم. کار خوب وظیفه من است اگر کار خوب نکنم عجیب است.

 

سپس ادامه دادند: خط اصلی تربیت دینی مبارزه با نفس است. خداوند برنامه ای برای مبارزه با نفس داده است این برنامه تقوا می باشد. تقوا موضوعی بسیار مهم برای خداوند است و خدا بسیار در این مورد سخن گفته است؛ در قرآن ۲۳۳ مرتبه به تقوا سفارش شده ولی به اخلاق ۲ مرتبه سفارش شده است.

 

ایشان با اشاره به این نکته که: در حوزه های علمیه از اخلاق صحبت میشود ولی در مورد تقوا سخن نمی گویند ادامه دادند: بزرگ ترین دشمن تقوا اخلاق است. زیرا با اخلاق میتوان دین را نابود کرد. اخلاق ظرفیت این را دارد که در مقابل دین بایستد. در قرآن کریم آمده ان اکرمکم عندالله اتقاکم(گرامی ترین شما نزد خداوند با تقوا ترین شماست).

 

آقای حسینی گفتند: تقوا در لفظ به معنی خودنگهداری و مراقبه است. مراقبه یعنی شما یک چیز با ارزش داری، شما برای خداوند ارزشمند هستی که میگوید مراقب خودت باش. خداوند هم آنقدر برای ما ارزش دارد که دائم ذکر میگوییم. آنقدر ما برای خدا مهم هستیم که او برای ما ذکر میگوید.(در سوره انسان). همه انسان ها یک الماس گرانبها در درون خود دارند مراقب الماس درونتان باشید.!

 

سپس بیان داشتند: یک مفهوم که خیلی دنبال آن هستیم موفقیت است.موفقیت چیست؟ زیبایی روح. ما میخواهیم در زندگی به چه چیزی برسیم؟  ما به دنیا آمده ایم و همین که به دنیا آمدیم یعنی موفق هستیم. چطوری؟ لقد خلقنا الاحسان فی احسن  تقویم. مراقب باشیم الماسی که خداوند داده را سالم برگردانیم(قلب سلیم).

 

ایشان ادامه دادند: بالاترین نیاز انسان که اگر به آن برسد بیشترین لذت را می برد خود شکوفایی است. من الان به جایی رسیدم که از استعداد های خود نهایت استفاده را می برم. مثال: خیاط لباس خوب میدوزد، آشپز غذای عالی میپزد. ما قرار شد مبارزه با نفس کنیم و این برنامه میخواهد، این برنامه تقوا است.

 

سپس گفتند: از تقوا نکاتی می فهمیم: ارزشمندی خود_اینکه دشمن داریم_مراقب باش یعنی دقیق باش. مراقبه میخواهد. شما برای خدا مهم هستید. آدم های با شخصیت گناه نمی کنند؛ گناه یعنی بی شخصیتی.

 

در پایان گفتند: پیامبر (ص)روزی هفتاد بار استغفار میکرد. آیا با گناه نسبتی دارد؟ چرا استغفار؟ چه کسی استغفار میکند؟ کسی که خودش را ارزشمند میداند. اگر دیدی کسی خیلی استغفار میکند بدان خیلی آدم باکلاسی هست. حضرت آدم تا توبه کرد خداوند مقامش را بالاتر برد.