بسمه تعالی
در تاریخ 11/7/1403 نشست علمی؛ هوش مصنوعی وکاربردهای آن درزندگی با حضورسرکار خانم رجبی استاد حوزه و دانشگاه در مدرسه علمیه کوثراصفهان برگزار گردید.
سرکارخانم رجبی درابتدا به تعریفی ازهوش مصنوعی پرداخت وگفت: هوش مصنوعیشاخهای ازعلوم کامپیوتراست که برایجاد سیستمهای هوشمند تمرکزدارد و در بسیاری ازعرصهها دیده میشود و به طور ملموسی زندگی انسانها را دچار تحولات زیاد نموده است؛و به جزئی جدانشدنی اززندگی تبدیل شده است؛ به گونهای که امروزه انجام بسیاری از کارها بدون استفاده از هوش مصنوعی بسیار مشکل خواهد بود.با استفاده از فناوری هوش مصنوعی، بسیاری از مشکلات حلنشدنی در حال حلشدن هستند و کارهای پیچیده با سهولت و سرعت بیشتری انجام می شود.تاثیرات استفاده از این تکنولوژی نشان میدهد که بهرهگیری ازهوش مصنوعی نه تنها مشاغل، صنایع، اقتصاد و سایر حوزههای زندگی اجتماعی را دچار تغییر و تحولات مثبت کرده است، بلکه این فناوری میتواند کلید حل بسیاری از چالشهای بزرگ زندگی انسان مانند بهبود سلامت جامعه بشری، مراقبت از منابع طبیعی و کنترل تغییرات جوی کره زمین و …نیز باشد.
بنابراین با پیشرفت تکنولوژی و دنیای اینترنت، کاربرد هوش مصنوعی در زندگی را به سادگی میتوان در حوزههای مختلف فناوری اطلاعات، غذایی، صنعتی، اقتصادی، پزشکی، نظامی و…مشاهده کرد.
ایشان در ادامه با معرفی برخی وسایل کاربردی و ساده درزندگی روزمره که دارای هوش مصنوعی است مثل ماشین حساب،گوشی های هوشمند، مسیریاب ها و...اظهار داشتند، همانطور که این وسایل دارای هوش مصنوعی، باعث تسریع در روند امور زندگی می شود لکن نباید مانع خلاقیت و تفکر انسان گردد.
ایشان در ادامه مباحث خود به کاربرد هوش مصنوعی در پژوهش و تولید محتوا پرداخته وگفتند: هوش مصنوعی دارای ابزارهایی است که قابلیت تولید محتوای متنی نزدیک به ادبیات انسان دارد؛ با توجه به اینکه هوش مصنوعی جای نویسندگان واقعی را نمیگیرد، اما میتواند تولیدمحتوای باکیفیت را سادهتر نماید و سرعت انجام کارهای آنها را بهبود بخشد. این ابزار، در مواقعی که نیروی کافی برای تولیدمحتوا وجود ندارد، یک گزینهی ایدهآل و مفید است که با امکانات ویژه ای که دارد، قادر است به تحلیل و تفسیر دادههای حجیم و پیچیده بپردازد و به محققان کمک کند تا مقالههای دقیق و کارآمد بنویسند.
بنابراین استفاده هوشمندانه از این فناوری در نوشتن و نگارش پژوهش نه تنها زمان را کاهش میدهد بلکه به کیفیت پژوهش نیز می افزاید. با این حال، لازم است، محققان در همه مراحل، از انتخاب روشهای مناسب هوش مصنوعی تا ارزیابی دقیق نتایج، دقت کافی را داشته باشند.