جلسه دفاعیه

آذربایجان غربی جلسه دفاعیه با موضوع نقش حاكميت در صيانت از بيت المال درآموزه‌هاي اسلامي

شناسه خبر : 144987

1403/04/12

تعداد بازدید : 6

آذربایجان غربی جلسه دفاعیه با موضوع نقش حاكميت در صيانت از بيت المال درآموزه‌هاي اسلامي
جلسه دفاعیه خانم فاطمه شکریان حاجی بهزاد از طلاب سطح ۳ با موضوع «نقش حاكميت در صيانت از بيت المال درآموزه‌هاي اسلامي» با راهنمایی خانم دکتر زهرا فتحی، با داوری خانم دکتر فاطمه قنبری، در مرکز تخصصی تفسیر و علوم قرآنی الزهراء علیها السلام توسط معاونت پژوهش برگزار شد.

به گزارش معاون پژوهش مرکز تخصصی تفسیر و علوم قرآنی الزهراء علیها السلام، جلسه دفاع پایان‌نامه سطح ۳ خانم شکریان  برگزار شد.

قاسمی معاون پژوهش سطح سه الزهراء گفت، پایان‌نامه  خانم فاطمه شکریان حاجی بهزاد از طلاب سطح ۳ با موضوع «نقش حاكميت در صيانت از بيت المال درآموزه‌هاي اسلامي» با راهنمایی خانم دکتر زهرا فتحی، با داوری خانم دکتر فاطمه قنبری، موفق به کسب رتبه عالی گردید.

 

 

 

قاسمی در ادامه با اشاره به چکیده این پایان‌نامه گفت:بیت‌المال مسلمین به هر منفعت و درآمد متعلق به حکومت اسلامی گفته شده است که برای مصرف عموم مسلمین یا گروه خاصی از مسلمین است لیکن گاهی مورد خیانتِ خائنان، اسراف مسرفان، تبذیر مبذران، اختلاس و سرقت سارقان، تقسیم ناعادلانه، حیف‌ومیل ظالمان و... قرارگرفته است؛ ازاین‌رو برای آنکه حق مشترک مردم تضییع نشود، آموزه‌های اسلامی جهت صیانت از خسارت به بیت‌المال راهکارهای تقنینی، اجرایی، مدیریتی، نظارتی و قضایی متعددی ارائه داده‌اند؛ لذا این تحقیق که با روش توصیفی، تبیینی و تحلیلی است و بیشترین اطلاعات گردآوری‌شده در تحقیق، کتابخانه‌ای است و به برخی از مشاهدات میدانیِ محقق نیز اشاره‌کرده است هدفش نشان دادن تصویر روشن و دقیق از خسارت‌های بیت‌المال و نقش سیاست‌های حاکمیت در صیانت از بیت‌المال از نظر آموزه‌های اسلامی است تا بدین‌وسیله مسئولین و مردم مسلمان نسبت به این حق عمومی حساس‌تر و به‌سوی امانت‌داری و حراست از بیت‌المال بیشتر ترغیب شوند؛ بنابراین نتایج بررسی نشان داد، بیت المال همانند سایر پدیدها مصون از آفت و خسارت نیست و همواره مورد تضییع قرارگرفته است.

ایشان در ادامه با شاره به یافته‌های این تحقیق افزودند:  برای صیانت از بیت‌المال سیاست‌های «تقنینی»، «نظارتی و قضایی» و «اجرایی و مدیریتی» ارائه شده است به عنوان نمونه در مقام قانون‌گذاری وضع قانونِ انتصاب کارگزاران امانت‌دار و تبیین لزوم امانت‌داری، وضع قانون ساده‌زیستی در حاکمیت و ایجاد الگوی ساده‌زیستی و... موجب صیانت است و در مقام نظارتی و قضایی، نظارت دقیق بر تقسیم و مصرف بیت‌المال، بازرسی و نظارت سخت از طریق مأموران اطلاعاتی و نظارتی، مبارزه با رفاه‌طلبی و ثروت‌اندوزی، مجازات خائنان و متخلفان همراه با استرداد بیت‌المال و... موجب حفظ بیت‌المال است و از نظر اجرایی و مدیریتی، سیاست تشویق ‌و تنبیه کارگزاران، رعایت قناعت و صرفه‌جویی در مصرف اموال عمومی، نفی استقراض از بیت‌المال به شکل تبعیض‌آلود و... سبب صیانت است.

 

گفتنی است این جلسه  دفاع سه شنبه 12 تیر ماه، ساعت 13:10 به‌صورت ویدئوکنفرانس از طریق سامانه مدرس برگزار شد.