خانم جعفری با اشاره به این موضوع که قطعا همه موجودات جهان هستی که خدا آفریده بر همدیگر حقوقی دارندگفت: زیباترین و گرانقدرترین رساله ای که در باب حقوق موجود است رساله الحقوق امام سجاد (علیه السلام) است که ایشان در قسمتی از کتاب حقوق استاد بر شاگرد بیان می فرمایند.
وی در معرفی اولین حق استاد بر شاگرد گفت: متعلم،شاگرد و طلبه باید جایگاه استاد ی که از او کسب فیض می کند را بزرگ دارد و ارج نهد که اگر متعلم برای استادش ارزش قائل شود در حقیقت برای علم ارزش قائل شده است و نیز در مقابل استاد مودب بنشیند،صدایش را مقابل استاد بالا نبرد و به حرف های استاد گوش دهد و تمام حواس خود را معطوف به فرمایشات استاد کند.
استاد اخلاق گفت: وقتی استاد صحبت می کند شاگرد باید ساکت باشد حتی اگر صحبت های استاد مخالف عقیده او باشد نباید صحبت های استاد را قطع کندو صدایش را نزد استاد بلند کند که صدای بلند در قرآن هم نکوهش شده است تا جایی که می فرمایند حتی در مقام پاسخ دادن به استاد هم صدایتان را بر ایشان بلند نکنید .
وی یکی دیگر از حقوق استاد را این دانست که اگر کسی از استاد سوال کرد نباید دیگری به جای استاد پاسخ دهد چرا که این عمل باعث می شود شخصیت استاد خدشه دار شود؛ حتی اگر می دانید که استاد نمی تواند پاسخ آن سوال را بیان کند نباید کس دیگری به جای استاد پاسخ دهد و باید وجهه استاد حفظ شود.
خانم جعفری یکی دیگر از حقوق استاد را اینگونه عنوان کرد که در نزد استاد نباید با کسی صحبت کنی و این صحبت ائمه نهایت ظرافت ایشان نسبت به سکوت در کنار استاد را بیان می کند تا جایی که نقل است شاگردی را سر کلاس استاد عقرب نیش زد ولی آن شاگرد بعد از کلاس استاد فریاد زد و ابراز درد کرد. علت را جویا شدند گفت سرکلاس استاد عقربی دستم را نیش زد. گفتند چرا همان موقع نگفتی؟ گفت: برای اینکه نمی توانستم سر کلاس استاد داد بزنم و کلاس استاد را به هم بزنم.خروجی این همه فروتنی سر کلاس می شود کسانی مثل علامه طباطبایی، آیت الله سبحانی که نهایت ادب را در مقابل اساتید خود داشتند.
استاد اخلاق حوزه گفت: در بررسی رزومه اکثر روحانیون آمده که در محضر فلان استاد و فلان استاد تلمذ کرده اند یعنی این که اسم استاد را برای خودشان اعتبار می دانند و استاد را مایه افتخار خود می دانند .
وی در پایان گفت: از حقوق دیگر استاد بر شاگرد این است که اگر کسی نزد تو از بدی استاد گفت هرچند سخن او به حق هم باشد ولی باید از استادت دفاع کنی که این دفاع به معنای دفاع از علم است و نیز عیوب او را بپوشانی که قطعاً همه انسان ها عیب هایی دارند(عیوب اخلاقی،رفتاری یا شخصیتی) و بیان عیوب باعث ارتکاب به گناه می شود.