این جلسه با حضور حجه الاسلام والمسلمین میرافضلی با موضوع: رابطه انتخابات با مشروعیت نظام جمهوری اسلامی در تاریخ28 بهمن ماه 1402، به صورت حضوری در سالن اجتماعات مدرسه علمیه دولت آباد و به صورت مجازی در سامانه سیما با همکاری مدارس علمیه فاطمه الزهرا (س) ورزنه و فاطمه الزهرا(س) نایین برگزار شد.
آقای میرافضلی در ابتدا با اشاره به اینکه نمی توان پذیرفت با ظهور هر نسلی در یک کشور، کل سیستم حکومتی کشور تغییر یابد و سیستم جدیدی جایگزین آن شود، این امری بدیهی و قابل قبول در هر جامعه ای است؛ زیرا تغییر سیستم حکومت در فواصل کم باعث هرج و مرج و عدم کارایی نظام سیاسی و برنامه های اقتصادی و فرهنگی آن جامعه خواهد شد. اين گزاره متضاد يعني ضرورت پاسخگويي مطالبات مردم و اهميت ثبات سياسي را چطورميتوان كنار هم قرار داد؟ بنابراین معمولا از طريق انتخابات است كه مشخص ميشود نسلهاي جديد چه ميخواهند و نیازهایشان چیست؟همین امر می تواند اهمیت انتخابات و شرکت در آن را مشخص نماید.
ایشان در پاسخ به این سوال که با توجه به وضعیت موجود جامعه از لحاظ اقتصادی، سیاسی و اجتماعی چرا باید مردم در انتخابات شرکت کنند؟گفت: می توان این سوال را اینگونه پاسخ داد که با عدم شرکت در انتخابات چه هدفی محقق می شود؟ آیا در صورت عدم مشارکت مشکلات حل شده و کاستی ها برطرف می شود؟ نمی توان این را پذیرفت که عدم مشارکت در انتخابات اوضاع را بهتر می کند.
وی با اشاره به این امر که وضعیت موجود جامعه نشأت گرفته از سه دیدگاه است، ادامه داد: دیدگاه اول دیدگاهی که تحت تاثیر جنگ شناختی دشمن شکل گرفته است یعنی در عمقی از سیاه نگری القاء می کنند که وضعیت مردم و کشور اصلا خوب نیست و کشور توان پیشرفت و رشد ندارد. دیدگاه دوم دیدگاهی است که اعتقاد دارد همه چیز در کشور گل و بلبل است و جامعه و مملکت هیچ مشکلی ندارد. برخلاف این دو نظر دیدگاه سوم بر این امر تاکید می کند که ما باید نگاهی حقیقی و واقع بینانه نسبت به وضعیت موجود جامعه داشته باشیم. وضعیتی که مردم نسبت به مباحث اقتصادی و معیشتی گلایه و مشکل دارند و دل خوشی از وضعیت اقتصادی ندارند ؛ اما طرف دیگر قضیه را هم باید ببینیم که کشور علی رغم تمام تهدید ها و تحریم هایی که وجود دارد از لحاظ پزشکی ، نظامی، دفاعی، امنیتی و ... چه جایگاهی را در جهان بدست آورده و علی رغم تمام تهدیدها و تحریم ها رو به رشد است و به تعبیر حضرت آقا ما امروز در نظم نوین جهانی به عنوان یک قدرت نوظهور مطرح شدیم و باید جایگاه خودمان را پیدا کنیم.
آقای میرافضلی در پاسخ به سوال در مورد مربوط بودن برخی پیشرفت ها به پیشرفت های جهانی گفت: ما با یک عقب گرد به سال های قبل از پیروزی انقلاب اسلامی در سال 1357می بینیم که در قبل از انقلاب هم در کشورهای جهان پیشرفت های بسیار زیادی بود. حتی خود پایتخت و دربار از لحاظ وسایل ضروری و رفاه زندگی ،از لحاظ پزشکی و ... در حال پیشرفت بود؛ اما کل کشور عقب مانده و بی نصیب از امکانات و پیشرفت ها، اوضاع نابسامانی داشت؛ پس مشخص است که انجام این اقدامات به سرعت رشد جهانی ربطی ندارد بلکه مربوط است به حکومت دینی که در توزیع عادلانه ثروت باور و اعتقاد دارد.
استاد در ادامه به سوالاتی پیرامون ملاک رد یا تائید کاندیداها، صوری بودن انتخابات در نظر برخی افراد، و سختی وضعیت معیشت مردم و تاثیر آن در عدم مشارکت افراد پاسخ داد و گفت:اگر حضور مردم در انتخابات صوری است چرا دشمن نسبت به حضور در انتخابات دغدغه دارد و هزینه هایی زیادی در فضای مجازی و رسانه ها در جهت القاء ناامیدی و یاس بین مردم ایران هزینه می کند؟ اگر انتخابات بی اثر است دشمن نباید نگران حضور مردم در انتخابات و یا انتخاب بعضی افراد باشد که ممکن است از لحاظ فکری در مقابل دشمن قرار گیرند. تجربه ثابت کرده که کاهش مشارکت مردم در انتخابات، سبب طمع ورزی دشمن شده و کاهش امنیت و افزایش تحریمها و تهدیدهای دشمنان را درپی داشته و از همین رو مهمترین هدف دشمن در جنگ شناختی و ترکیبی تأثیرگذاری منفی بر باورها، امید و اعتماد مردم و کاهش مشارکت مردم در حمایت از نظام است. عدم حضور حداکثری در انتخابات، بهترین فرصت را برای تحقق این هدف ، در اختیار دشمن قرار میدهد و به همین دلیل است که گاهی از سالها قبل برای یک انتخابات برنامهریزی میکنند. بنابراین وظیفه همه افراد علاوه بر شرکت در انتخابات، تشویق دیگران به مشارکت و انتخاب فرد اصلح است.