اصفهان| فاطمه الزهرا س| ورزنه

اصفهان، برگزاری نشست علمی جایگاه انتخابات و نقش شرکت پرشور مردم در آن، بر پایداری نظام اسلامی

شناسه خبر : 142149

1402/12/07

تعداد بازدید : 16

اصفهان، برگزاری نشست علمی جایگاه انتخابات و نقش شرکت پرشور مردم در آن، بر پایداری  نظام اسلامی
به مناسبت نزدیک شدن به زمان انتخابات در 11 اسفند ماه و نظر به اهمیت شرکت اقشار مختلف در آن، مدرسه علمیه فاطمه الزهرا سلام الله علیها شهرستان ورزنه، نشست علمی-پژوهشی با موضوع: "جایگاه انتخابات و نقش شرکت پرشور مردم در آن، بر پایداری نظام اسلامی" برگزار نمود.

استاد اثیمی در ابتدای جلسه با توضیح مبانی نظام های مادی گرا و سکولار، و نیز اشاره به مبنای مشروعیت حکومت در دین اسلام، گفت: شکل گیری نظام های مادی گرا بر اساس جهان بینی مادی و الحادی بوده و در این نظام ها اصالت با لذت و بهره مندی هرچه بیشتر از بهره های مادی دنیایی است و در آن اعتقادی به روح و غیب وجود ندارد . این حکومت ها یا به شکل حکومت دیکتاتوری نمود پیدا می کنند و یا در قالب نظام های سکولار و حکومت مردم بر مردم ظهور می کنند. اما بر مبنای تفکر توحیدی که اصالت در آن سعادت دنیوی و اخروی انسان ها و رسیدن به تعالی و کمال انسانی است، حکومت ازآن کسی است که همه کائنات و موجودات را خلق نموده و بر همه موجودات ولایت دارد. او می تواند این ولایت را در مواردی به اولیای خود واگذار نماید و به غیر از این مورد، همه حکومت ها در هر قالب و شکلی که تشکیل شود حکومت طاغوت است.

وی در ادامه با بیان اینکه ولایت فقیه در امتداد همان ولایتی است که خداوند به اولیای خود عطا نموده و در نتیجه اطاعت از ولی فقیه مشروعیت می یابد و باید از او اطاعت نمود. گفت: از آن جا که  ولی فقیه معصوم نیست امام پس از پیروزی انقلاب بر نیاز حکومت به رای مردم تاکید کردند و در مقابل کسانی که اعتقاد داشتند باید حکومت اسلامی تشکیل شود گفتند: جمهوری اسلامی، نه یک کلمه زیادتر و نه یک کلمه کمتر. بنابراین در نظام جمهوری اسلامی ایران، همه ارکان نظام با رای مردم انتخاب می شوند و حتی انتخاب رهبری نظام نیز به دست مردم صورت می گیرد به این طریق که مجلس خبرگان که آن هم برآمده از رای مردم است، به کشف فقیه اعلم که همه شرایط رهبری مسلمانان را دارد و می تواند ولایت بر مردم داشته باشد می پردازد.

این کارشناس مسائل سیاسی با اشاره به انتخابات متعدد برگزار شده پس از انقلاب اسلامی تا کنون، گفت: همانگونه که می بینیم همه ارکان نظام از رهبری گرفته تا رئیس جمهور و نمایندگان مجلس با رای مردم انتخاب می شوند و متناسب با اوضاع کشور تفکرات مختلف توانسته اند در مسئولیت های مختلف وارد شده و با اتخاذ سیاست های متناسب با تفکر خود تا زمانی که مردم از آن ها حمایت می کنند به کار خود ادامه دهند، و این امر با یک نگاه کلی به تاریخ حکمرانی پس از انقلاب به خوبی نمایان است.

وی در بخش دیگری از سخنان خود به اهمیت حضور حداکثری مردم در انتخابات، و تاثیر آن بر تقویت پایه های نظام اسلامی پرداخت و گفت: اینکه مردم به چه گروه و سلیقه رای می دهند البته مهم است و در مدل پیشرفت و مسائل کشور بسیار تاثیرگذار، اما مهم تر از آن این است که کشوری که به خاطر آزادی خواهی و رسیدن به استقلال و عدالت طلبی با مسکبران روزگار در ستیز است و در هر زمان، مورد هجوم های اقتصادی، فرهنگی، و امنیتی قرار دارد باید از طرف مردم مورد حمایت باشد. تا زمانی که انتخابات پرشور با مشارکت بالا در کشور برگزار می شود ، دشمنان این کشور امیدی به نابودی و شکست این نظام و مردم ندارند و به همین سبب است که همه هزینه های سنگین تبلیغاتی خود را معطوف به ناامید کردن مردم از آینده کشور و عدم مشارکت در انتخابات و همایش های ملی نموده اند. زیرا زمانی که نظام حمایت مردم را از دست بدهد آن زمان دشمنان برای دست درازی به وطن اسلامی به طمع افتاده و امیدوار می شوند. از این رو شرکت در صحنه انتخابات یک وظیفه همگانی و مورد تاکید حضرات امامین انقلاب بوده و هست.

لازم به ذکر است این نشست با حضور استاد محمد علی اثیمی در تاریخ 30 بهمن ماه 1402، به صورت حضوری برگزار شد و در آن به  تبیین جایگاه انتخابات در نظام جمهوری اسلامی ایران و تاثیر مشارکت پرشور مردمی بر استحکام پایه های نظام مقدس جمهوری اسلامی پرداخته شد.