جلسه ژورنال کلاب در روز پنجشنبه 9 آذرماه 1402 با حضور استاد سیدروح الله موسوی زاده در مدرسه علمیه فاطمه الزهراء خمینی شهر به منظور ارتقای مهارت پژوهشی اساتید اخلاق برگزار شد.
ابتدای جلسه پس از بیان کلیاتی در رابطه با ژورنال کلاب اساتید اخلاق حاضر در جلسه به نقد مقاله «اجرای عدالت در اخلاق فضای مجازی با تکیه بر آموزه های اسلامی» پرداختند و مزایا و معایب مقاله را بیان نمودند.از نظر سرکار خانم احمدیان: در مقاله بیشتر به بحث مفهوم شناسی پرداخته شده است و در نهایت بیان نشده است که اجرای عدالت چه نقشی در اخلاق فضای مجازی دارد. سرکار خانم صفری بیان کردند: در مقاله به سه محتوای کاربران و مخاطب و ... به طور کامل پرداخته اند ولی باز هم از نظر محتوایی دارای ایراد می باشد.
خانم کریمیان گفتند: در متن مقاله با الفاظ بازی کرده اند و راهکاری که قابل استفاده باشد ارائه نشده است. خانم احمدیان ذکر کردند: لازم بود عدالت را با بحث سیانت ادغام می کردند تا در اجتماع کاربردی باشد. خانم طیبه مهرابینیز بیان داشتند: در جمع بندی و الفاظ دارای ایراد و اشکال بود.
سپس آقای موسوی زاده با جمع بندی مباحث گفتند: ابتدا لازم است در رابطه با عنوان مقاله بحث شود زیرا عنوان چندپهلو و مبهم است.
در ادامه بیان کردند: اول اینکه در عنوان نویسنده لفظی را آورده که خود نویسنده هم شاید توجه نکرده است که در اینجا «اجرای عدالت» به چه معناست؟
سپس ادامه دادند: مهمترین نقد جدی به عنوان، کلمه «اجرا» می باشد و چون عنوان اصلی ترین محور مقاله است انتظار می رود در مقاله این کلمه مشخصا بیان شود ولی در این مقاله بحثی از اجرای عدالت نشده است.
پس از بیان اشکالات وارد بر عنوان به چکیده و روش تحقیق ذکر شده پرداخته و بیان داشتند: در روش گفته شده که رصد میدانی انجام شده است درحالیکه کار میدانی روش تحقیق متفاوتی دارد و روش تحقیق کیفی کاملا ساختار مند می باشد. سه سطر اول چکیده نیز باید به مباحث اصلی بپردازد که به مقدمه چینی پرداخته است.
سپس ادامه دادند: واژه اخلاق فضای مجازی خود مبهم و کلی می باشد؛ رابطه اخلاق و عدالت را تبیین نکرده است درحالیکه رابطه آن ها «عموم و خصوص من وجه» است. لازم بود در قسمت یافته ها خلاصه ای از مباحثی که انجام داده است را بنویسید ضمن اینکه در یافته ها اشاره شده به «کدهای اخلاقی» که در متن تنها تیتروار ذکر شده است. درحالیکه باید از متن استخراج شود که این کدها موضوعات اخلاقی استخراج شده می باشد و محورهایی است که حول آن مقاله نوشته می شود.
آقای موسوی زاده با این بیان که در کلیدواژه ها اصلا حرفی از اجرا نزده است گفتند: مقاله علمی پژوهشی باید مسئله ای را حل کرده باشد ولی این مقاله نوآوری ندارد؛ ضمن اینکه در منابع تنها از یک منبع در فضای مجازی نام برده شده است که از منابع دست اول نیز نمی باشد.
در پایان با اشاره به اشکالات تایپی و شکلی و نگارشی موجود در مقاله، با توجه به متن مقاله عناوینی چون: (اصل اخلاقی عدالت در فضای مجازی، ضرورتهای اخلاقی در فضای مجازی، ضرورت عدالت در فضای مجازی، عدالت در فضای مجازی با تاکید بر آموزه های اخلاقی) را پیشنهاد دادند.