این کرسی که به روش پرسش و پاسخ به شبهات بود سوالات توسط مجری کارشناس جمع آوری و توسط اساتید پاسخ داده شد که پرسش و پاسخ به شرح ذیل میباشند:
انقلاب اسلامی ایران چه بود و چرا این انقلاب بوجود آمد؟
خانم فیروزی در پاسخ به این سوال گفتند: انقلاب به معنای دگرگونی است و به این معناست که ماهیت قبل تغییر کند و ماهیت جدید بوجود بیاید یعنی باورها و ارزش ها عوض شود. در طول تاریخ، انقلاب، در چند کشور از جمله چین، هند، فرانسه،آمریکا،روسیه و...بوجودآمد و در این بین تنها انقلابی که دوام آورده انقلاب اسلامی ایران بوده که در سال57 رقم خورد و در سال 59 با رای98 درصد مردم تبدیل به نظام شد.
هدف ملت ایران این بود که بتواند در سایه اسلام، استقلال و آزادی به دست بیاورد. این شعار «استقلال، آزادی، جمهوری اسلامی» که در دوران انقلاب زیاد بود، حرف دل مردم بوده و مردم این را می خواستند. مردم می دیدند که این کشور با این عظمت، رهبر و زمامدارانش استقلال رأی ندارند؛ تابع بیگانه و تابع قدرتهای مستکبرند، در مقابل آنها ضعیف و غیر مستقل، اما نسبت به مردم خودشان سختگیر و با آنها با فشار و سختگیری و زور رفتار می کردند و به آنها اجازهی انتخاب نمی دادند. در طول سالهای مشروطیت و تا قبل از انقلاب اسلامی، هرگز اتفاق نیفتاد که این مردم با شوق، با رغبت و با معرفت به پای صندوق رأی بروند و کسی را انتخاب کنند بنابراین انقلاب اسلامی ایران در اثر صدای شنیده شده مردم در خیابان ها بوجود آمد و این خیزش ملی در اثر آگاهی مردم بود.
جامعه و دهکده جهانی چیست؟
خانم فیروی در جواب گفتند: جامعه مجموعه ای از افراد انسانی است که با نظامها ، سنن، آداب و قوانین خاص به یکدیگر پیوند خورده و زندگی دسته جمعی دارند. دهکده جهانی نیز اصطلاحی است که مارشال مکلوهان در توصیف آینده جهان، تحت تأثیر وسایل ارتباط جمعی به کار برده است. او معتقد است که رسانه های جدید باعث به وجود آمدن پدیده جهش اطلاعات خواهند شد . اطلاعاتی که انسان ها نیاز خواند داشت، از چهار گوشه جهان و با سرعت فراوان در اختیارشان قرار خواهد گرفت به این ترتیب جهان بزرگ، روز به روز کوچکتر می شود و انسان ها چه بخواهند و چه نخواهند، گویی در یک قبیله جهانی یا «دهکده جهانی» زندگی می کنند.
در دهکده جهانی چگونه می توان از تربیت دینی گفت؟
خانم حسینخانی گفتند: عصرحاضر با قدرت ارتباطی فوق العاده اش خود را از سایر گروه ها جدا می کند، سرعت انتشار خبر در سراسر دنیا در کسری از ثانیه اتفاق می افتد و از این جهت رابطه و نسبت خاصی با دین می تواند برقرار نماید. قدرت ارتباطی فوق العاده در عصر حاضر چنان است که می توان از جهان کنونی به دهکده جهانی تعبیر نمود. جهانی که در آن مرزها و قرون گذشته یا از بین رفته و یا تاثیر خود را از دست داده است. اینترنت و ماهواره و... ابزارهایی هستند که به روشنی نگرش به دهکده ای بودن جهان حاضر را نشان می دهند و به راحتی می توان از آنها در تربیت دینی نیز کمک گرفت. تربیت دینی به طور عام معادل ایجاد تغییرات مطلوب و در انسان به وسیله یک نسل به نسل دیگر است. همه مردم جهان به این اعتقاد رسیده اند که جهان به زیر یک پرچم و نظام خواهد رفت و این امر با ظهور حضرت مهدی عج محقق خواهد شد. ان شاالله
رابطه انقلاب اسلامی ایران با قیام مردم و منجی خواهی در آخرالزمان چیست؟
خانم حسینخانی در جواب گفتند: انقلاب اسلامی از ابتدا در راستای تحقق حکومت مهدوی بوده؛ زیرا شیعه بیش از ۱۱ قرن در اندیشه ظهور منجی و مهدویت است. لازمه انتظار، ایجاد زمینه ظهور و انجام دادن اصلاحات سیاسی اجتماعی و آماده کردن جامعه برای پذیرش انقلاب جهانی امام زمان(عجل الله تعالی فرجه الشریف) بوده و در این میان انقلاب اسلامی ایران، بهترین الگوی انتظار و زمینهساز حکومت جهانی مهدی(عجل الله تعالی فرجه الشریف) را در اختیار جوامع بشری قرار داده است.
انقلاب اسلامی ایران با برداشت صحیح از مفهوم انتظار، موجب گسترش حاکمیت دین اسلام و بهویژه شیعه شده است. این انقلاب با بسترسازی حکومت جهانی مهدی (عجل الله تعالی فرجه الشریف) و نحوه آمادگی برای حکومت جهانی در فرهنگ شیعه با بیداری اسلامی سایر نسلها را نیز به تلاش در تهیه مقدمات ظهور و فراگیر شدن حکومت اسلامی در جهان فرا میخواند. بدین صورت که هرچه این انقلاب ها(بویژه انقلاب اسلامی ایران) بیشتر خود را به معیارها و ویژگی های جامعه مهدوی نزدیک تر کنند، یک گام به سوی ظهور نزدیک ترشده اندکه یکی از ویژگی های جامعه مهدوی مبارزه با ظلم و ستم است.
بر این اساس، رسالت انقلاب اسلامی، تمهید مقدمات و زمینهسازی لازم برای ظهور حکومت مهدوی است؛ بنابراین نقش زمینهساز ظهور را پیدا میکند ولی خود بخشی از فرایند ظهور نیست.
خانم جهانبخشی مجری کارشناس در پایان بیان کردند:
اهميت كاري كه ملت ايران در دوران معاصر انجام داد بسيار برجسته و تاثيرگذار است. پيام انقلاب اسلامي و محتواي معنوي و الهي آن كه مبتني بر فطرت بشري است موجب موفقيت و برتري اين تفكر در جهان شده است و در حقيقت يگانه عامل برتري انقلاب اسلامي داشتن همين تفكر الهي مبتني بر فطرت است. ايران اسلامي توانسته است در سايه همين تفكر متعالي در چند گذشته در برابر تهديدات دشمنان سربلند و موفق باشد.