حجت الاسلام صفری در ابتدا با تبریک هفته پژوهش، یکی از محورهای مهم در بیانیه گام دوم انقلاب را «علم و پژوهش» معرفی کرده و گفت: پژوهش، نیاز ضروری حوزه علمیه جهت حل مسائل اساسی و به روز جامعه است.
وی در ادامه اهمیت و ضرورت انجام یک تحقیق را دلیل اصلی و محوری برای اقدام به یک تحقیق دانست و افزود: لازم است در حوزه علمیه، تحصیل علم از راه تدریس و تدرس همراه با تحقیق و پژوهش باشد و از ابتدا طلاب حوزه را آموزش داد که با پژوهش و تحقیق، کار خویش را ادامه داده و بر معارف دینی و علمی خود بیفزایند.
استاد حوزه و دانشگاه اظهار داشت: تصمیم گیری مبتنی بر پژوهش، نیازمند آن است که تحقیقات انجام شده در راستای نیازها و مسائل واقعی باشد. در مرحله اول باید برای فعالیت های پژوهشی نیازسنجی شده و بر اساس نیازها، اولویتبندی شوند.
دکتر صفری در ادامه تصریح کرد: در مرحله دوم باید به نیازهای روزمره جامعه توجه کرده و از سهل انگاری در این عرصه پرهیز کرد. لذا پژوهشگر برای اینکه بخواهد پژوهش خود را تقویت نماید باید چند ماه سختی های پژوهش را تحمل کرده و فکر و ذهنش را با مسئله و مشکل جامعه انس دهد.
موسس حوزه های علمیه خواهران و برادران، عزم و اراده پژوهشگر و استمرار در پژوهش را نکات مهم و کلیدی در تحقیق و پژوهش دانست و پیشنهاد داد: طلاب حوزه های علمیه باید قرآن کریم را سرلوحه خود را قرار داده و کار پژوهشی و علمی را از این کتاب عزیز شروع نمایند.