به مناسبت هفته کتاب و کتاب خوانی کارگاه نشریه نگاری با حضور استاد رمضانعلی بذرافشان از اساتید کشوری به مدت 2 روز با همکاری معاونت پژوهش مدیریت استان آذربایجان غربی و مرکز تخصصی تفسیر و علوم قرآنی الزهراء(س) در مدرسه علمیه الزهراعلیها سلام برگزار گردید.
استاد بذرافشان ابتدا به تمام اصول و نگارش تدوین نشریه علمی پژوهشی و چگونگی چاپ مقالات و ارزیابی آنها در نشریات اشاره کرده و سپس به صورت جزئی به توضیح هر یک از آنها پرداختند.
بذرافشان گفت: آن دسته از رسانه های همگانی که برای پخش و انتشار اخبار، اطلاعات، آگاهی ها و ایجاد ارتباط میان مردم و انتقال ارزش ها از زبان و بیان مکتوب استفاده می کنند رسانه های نوشتاری (مطبوعات) نام می گیرند که در عین حالی که دارای امتیازات و امکاناتی هستند محدودیت هایی نیز شامل آنها می شود.
ایشان در ادامه به شرایط و وظایف سردبیر و دیگر اعضای نشریه پرداخته و توضیح دادند، که سردبیر باید از نیروهای فعال و متخصص در حوزه مجله باشد نیروی تمام وقتی که حداقل 4 ساعت در روز برای نشریه وقت بگذارد.
در ادامه بذرافشان گفت: برای نشریه نگاری باید طبقه بندی سوژه های گزارشی را آموزش ببینیم و سوژه را از نظر زمان، نحوه بیان، کیفیت منابع و غیره.... در نظر بگیریم.
استاد کشوری در آخر به انواع مقالات و کیفیت ارزیابی آنها اشاره کرده به توضیح روش های نوشتن کتب و مقالات و پایان نامه ها با توجه به امکانات جدید و پژوهش های فناورانه و با کمک هوش مصنوعی پرداختند.