کرمان - مدرسه علمیه فاطمیه ریگان - برگزاری نشست

شناسه خبر : 134844

1402/04/04

تعداد بازدید : 54

کرمان - مدرسه علمیه فاطمیه ریگان - برگزاری نشست
نشست پژوهشی با موضوع: «نقش حوزه های علمیه در نهادینه کردن حجاب و عفاف» توسط مدرسه فاطمیه ریگان و با حضور سرکار خانم فاطمه معین الدینی استاد و پژوهشگر برتر حوزه به صورت مجازی برگزار گردید .

      نشست پژوهشی با موضوع: «نقش حوزه های علمیه در نهادینه کردن حجاب و عفاف»  توسط مدرسه فاطمیه ریگان و با حضور سرکار خانم فاطمه معین الدینی استاد و پژوهشگر برتر حوزه به صورت مجازی برگزار گردید .

     در این نشست استاد به بخشی از وظایف حوزه های علمیه و طلاب مانند : بصیرت افزایی ،الگو بودن ، پاسخ گویی به شبهات ، افشاگری نقش دشمن  در کم رنگ کردن مقوله حجاب و عفاف ، ...اشاره کرد و گفت :«در زمینه نقش حوزه ها، هیچ شکی نیست که حوزه های علمیه رسالت متعددی دارد و یکی از رسالت ها حضور اجتماعی زنان در جامعه است و  یکی از آسیبهای حضور اجتماعی زنان،  بحث عفت و حیای جامعه است که باعث شده علما در این زمینه احساس مسئولیت کنند و دنبال راهکار باشند. اصلی ترین راهکار، طبق فرمایش مقام معظم رهبری که فرمودند: «پدیده ی خواهران طلبه پدیده ی مبارکی است»؛ نقش بانوان حوزه های علمیه است.

    طبق فرموده امام صادق(علیه السلام) : دانشمندان علوم دینی به عنوان مرزبانان دین معرفی شده اندکه دانشمندان شیعه مرزبانانی هستند که از هجوم شیطان ممانعت میکنند . آیت الله جوادی آملی میفرماید:این روایت جمله خبریه است و به انگیزه انشاء ارائه شده، یعنی همانطور که انبیاء حافظ دین هستند شما هم باید حافظ دین باشید. هم خواهران و هم برادران طلبه به عنوان حافظان دین، وظیفه بصیرت افزایی در مقابل شبهات را دارند، بصیرت افزایی فقط سخنرانی نیست، باید محتوا تولید کنند و فضای مجازی را بشناسند و به جامعه عرضه کنند. یعنی بحث عفاف و حجاب را به عنوان یکی از واجبات دینی، همانطور که نماز را برپا میکنیم برپا کننده باشیم .مسئله حجاب بهترین بحث است چون پوشش ، حافظ حریم خانواده می شود.

اولین آیه ای که درباره حجاب نازل شده آیه 53 سوره احزاب است. حجاب درلغت به معنای پرده است و در اصطلاح یعنی پرده کشیدن بر یک چیز ، پس حجاب با پوشش فرق میکند،این آیه درباره حفظ حریم خانواده است وقتی آیه میفرماید اگر از زنان پیامبر(ص) متاعی را میخواهید از پشت پرده بگیرید. کسی که میگوید قلبش پاک باشه بیرون بودن دوتا شاخه مو که اشکالی ندارد این آیه چقدر قشنگ به این شبهه پاسخ میدهد که حجاب پاک کننده ی قلبهای شما مردان و زنان هست.

     گاهی شبهه ایجاد میکنند که در زما ن حضرت علی(علیه السلام) به زنان امر نمیکردند که این و بپوش اون و بپوش، پاسخ میدهیم: در زمان حضرت علی(علیه السلام) حضرت مردها را در مسجد جمع کردند و فرمودند: آیا خجالت نمی کشید که زنانتان خارج می شوند به سوی بازار و با مردان بیگانه رخ تو رخ می شوند ب.بینید حضرت چقدر زیبا امرونهی کردند.

    از دیگر نقش های حوزه های علمیه الگو بودن طلاب در زمینه حجاب و عفاف است .پس طلبه ها باید به عنوان الگو در زمینه حجاب برتر باشند.

   یکی دیگر از وظایف حوزه های علمیه، بحث افشا گری است؛باید ریشه بی حجابی را بیابیم . باید نگاه ها را نسبت به زن تغییر دهیم. یک آسیب شناسی صورت گرفته که مهمترین عامل بی عفتی، بی حیایی در جامعه فراهم نشدن زمینه برای ازدواج است و یا هم کفو نبودن زوجین ، که مثلا خانم متدین بر اثر عدم دقت در انتخاب همسر،  بی حجاب شده است.درباب اهمیت واسطه گری در ازدواج ، امام صادق(علیه السلام)می فرمایند: «هر فردی که زمینه ازدواج فردی را فراهم کند از افرادی است که خداوند در قیامت به آن نگاه محبت آمیز  می کند.» و رسول اکرم(صلی الله علیه و آله و سلم)می فرمایند: «هر فردی که بین دو نفر ازدواج حلال فراهم کند هر قدمی که برمی دارد ثواب یکسال برای او نوشته می شود.»

   مطلب آخر این که طلاب باید رسالت خانواده را به خوبی و پررنگ تبیین کنند و این که هر خانواده مسئول است که عفت خانواده را حفظ کند و زن مسئولیت حفظ خانواده، حفظ نظام اخلاقی، حفظ نظام رفتاری، نظام عاطفی را بر عهده دارد.

اخبار مرتبط