نظر به اتمام ارزیابی چهاردهمین جشنواره علامه حلی (ره) مراسم اختتامیه اولین جشنواره مدرسه ای علامه حلی( ره )حوزه علمیه خواهران حضرت زینب مهران روز سه شنبه ۴۰۱/۷/۱۲ راس ساعت ۹:۳۰دقیقه صبح با حضور امام جمعه محترم شهرستان ومعاونت پژوهش از مدیریت حوزه های علمیه خواهران استان در سالن اجتماعات مدرسه علمیه خواهران مهران برگزار گردید
در ابتدا جلسه با تلاوت آیاتی از کلام الله مجید آغاز گردید سپس با دعوت از حجة الاسلام و المسلمین امینی به جایگاه ایشان به ایراد بیاناتی درحیطه پژوهش محوری مدارس و تشویق طلاب به سمت وسوی کارهای پژوهشی پرداختند و ازعلما و بزرگانی صحبت به میان آوردند که در امر پژوهش بسیار توانمند بوده وبه عنوان الگوهایی برای طلاب معرفی نمودند .در ادامه برنامه سرکار خانم جمالی معاونت پژوهش مدیریت استان در راستای پژوهش فرمودند :
پژوهش و جستجو در عالم علم اهمیت ویژه و وافری قائل است، تا آنجا که مداد علما را برتر و والاتر از خون شهدا میداند و دانشاندوزی و طلب علم را از نماز و روزه و حج و جهاد در پیشگاه خدا بهتر و عزیزتر میشمرد.
اگر بخواهیم در یک کلام جایگاه و اهمیت پژوهش را در حوزههای علمیه مشخص کنیم باید به این کلام از مقام معظم رهبری اشاره کنیم که فرمودند: «عنصر تحقیق و پژوهش در همه جا به صورت یک اصل در مجموعه کارها و فعالیتهای حوزه باید مورد توجه قرار گیرد.»
تنها راهی که طلاب علوم دینی میتوانند هویت فرهنگی و معارف اسلامی را حفظ و نگهداری و در جهان گسترش دهند این است که پژوهش رو به عنوان یک اصل در سرلوحه کارهای خود قرار دهند.
پژوهش در نگاه اول یک کار وقتگیر است و چشمگیر نیست زیرا که باید وقت زیادی برای یک پژوهش خوب صرف کرد و طلبه دستاورد کمی با توجه به وقتی که صرف شده، ببیند و گاها دیده میشود در نوشتن یک اثر تحقیقی با مشکل مواجه و کار تحقیقی را رها و واگذار میکنند اما عواملی باید مورد توجه قرار گیرد. این عوامل صبر، کوشش و همت و نظم است.
در آخر اینکه خواندن و مطالعه از روی اجبار و ضرورت چندان فایده علمی به بار نمی اورد. برای اینکه بتوانیم وضعیت فعلی را به شکلی مطلوب تغییر دهیم. باید تحقیق و تفحص کنیم. پس پژوهشگری روحیه پرسشگر میخواهد و باید به دنبال پرسش ذهن برویم و در هر زمان، مکان و شرایطی باید پویا و جوینده باشد.
دراین نشست از برگزیدگان مرحله مدرسه ای با تقدیم لوح تقدیر و هدایایی تقدیر بعمل آمد