خانم علیزاده با بیان اینکه علل و زمینه های به وجود آمدن حادثه بزرگ کربلا اتفاقی نیست افزود: با بررسی روایی و تاریخی می توان دریافت که برخی عوامل از جمله؛ علل اجتماعی و بیرونی و علل درونی و جنبه تربیتی موجب به وجود آمدن واقعه کربلا شدند.
مدرس مدرسه علمیه حضرت ولی عصر (عجل الله تعالی فرجه الشریف) خواهران گرمی گفت: یکی از عواملی که امام حسین (علیه السلام) در خطبه ها و کلامشان در خطاب به دشمن، به آنها اشاره فرمودهاند «مسأله تبعیت از شیطان است» که افرادی امثال ابن زیاد و عمرسعد دنباله رو حزب شیطان شده و حزب خدا را رها کردند.
سخنران جلسه با اشاره به روایتی از پیامبراکرم (صلی الله علیه و آله وسلم ) اظهار داشت: هر مومنی پنج دشمن دارد:؛ مومن حسود ، منافقی که بغض و کینه دارد ، کافر جنگجو ، هوای نفس انسان و شیطان.
وی شیطان را خطرناک ترین دشمن انسان معرفی کرد و افزود: شیطان؛ همان، دشمن قسم خورده انسان است که در همه اوقات انسان را دچار وسوسه کرده و از راه راست منحرف می کند.
سخنران جلسه گفت: وقتی که انسان دانست که این چنین دشمن بدکاری دارد باید راههای نفوذ شیطان را بشناسد و با آن مبارزه کند .
خانم علیزاده با بیان اینکه گام های شیطان بسیار متعدد است افزود: از جمله گامهای قوی شیطان، ایجاد اختلاف و کینه و زینت دادن گناه است که در واقعه کربلا توانست این گام خود را مستحکم بردارد. چنانچه تبعیت و اطاعت از شیطان موجب شد که عده کثیری از دنیا طلبان در مقابل امام حسین (علیه السلام) صف آرایی کرده و با حضرت بجنگند.