کرمان برگزاری پیش نشست کنگره بین المللی علامه طباطبایی توسط مدرسه ریحانه النبی (س) رفسنجان

شناسه خبر : 122518

1401/02/22

تعداد بازدید : 57

کرمان برگزاری پیش نشست کنگره بین المللی علامه طباطبایی توسط مدرسه ریحانه النبی (س) رفسنجان
پیش نشستی با عنوان «معرفی شخصیت فردی، اخلاقی و علمی علامه طباطبایی» توسط مدرسه علمیه ریحانه النبی سلام الله علیها رفسنجان در راستای تحقق اهداف کنگره بین المللی علامه طباطبایی با حضور اساتید محترم حجت الاسلام والمسلمین حسن اناری به عنوان استاد ارائه دهنده و حجت الاسلام والمسلمین علی اکبر سیلانی به عنوان دبیر علمی و جمعی از اساتید و طلاب محترم در تاریخ 17 اردیبشهت 1401 برگزار شد.

پیش نشستی با عنوان «معرفی شخصیت فردی، اخلاقی و علمی علامه طباطبایی» توسط  مدرسه علمیه ریحانه النبی سلام الله علیها رفسنجان در راستای تحقق اهداف کنگره بین المللی علامه طباطبایی با حضور اساتید محترم حجت الاسلام والمسلمین حسن اناری به عنوان استاد ارائه دهنده و حجت الاسلام والمسلمین علی اکبر سیلانی به عنوان دبیر علمی و جمعی از اساتید و طلاب محترم برگزار شد. در این پیش نشست که در تاریخ 17 اردیبهشت 1401 در فضای مجازی در اپلیکیشن قرار برگزار شد، به ابعاد شخصیتی علامه طباطبایی پرداخته شد، و ویژگی های برجسته شخصیتی این عالم بزرگوار را اینگونه برشمردند:

1- شخصیت اخلاقی و عرفانی علامه که دارای اخلاص، شرح صدر، عاطفه شدید و رقت قلب، سکوت و توصیه به کم حرفی.

 2-جامعیت شخصیت ایشان در زمینه های مختلف از جمله تخصص در علوم حوزوی (ادبیات، فقه، اصول، تفسیر، فلسفه، عرفان و...) و در فنون عصر خود(ریاضیات، هیأت و نجوم) و مهارت های هنری(خطاطی، نقاشی و سرودن شعر فارسی).

3-نوآوری در تفسیر، فلسفه، جامعه شناسی، انسان شناسی و اخلاق.

4- مجاهدت علمی در دوران حضور در نجف و در عصر حضور در قم و از همه مهمتر کار سنگین و طاقت فرسای تألیف المیزان که مجاهدت علمی بزرگ علامه طباطبایی بود.

5-تلاش ناظر به نیاز: ایشان برای مجاهدت های خود ابتدا نیازسنجی کرده ، سپس رفع نیاز را وظیفه خود می دانست.

6-فعالیت های اجتماعی به عنوان مثال ایجاد محفل انس با قرآن، ازبین بردن نگاه منفی نسبت به فلسفه اسلامی، معرفی شیعه به جهان اسلام و دنیای غرب از طریق تألیف کتاب، مذاکره  و... پر کردن خلا درسی حوزه علمیه قم با قرآن و عرفان و برهان. گفتمان سازی در موضوعات مهم دینی نظیر ولایت و امامت و مدیریت اسلامی، تبیین معارف دینی به زبان فارسی، تألیف کتب گرانبهای در تفسیر، فلسفه و عقاید و ....

7-فعالیت سیاسی به این شکل که تفکر صحیح فلسفه سیاسی اسلام را رواج داد.هم چنین تربیت متفکران بزرگ که نظریه پردازان انقلاب بودند و هدایت فکری نخبگان و جامعه اسلامی.

 8-غلبه بر موانع تحصیل علم و کمالات در دوران کودکی، مشکلات یتیمی و مالی، سختی های آب و هوایی ، سختی مسافرت با وسایل نقلیه آن روز به تهران ، فضای منفی غالب آن روز نسبت به فلسفه و ... .

ایشان در پایان به سوالات چالشی دبیر جلسه پاسخ داد و طلاب را توصیه به مطالعه کتب علامه و استفاده از آنها در پژوهش های خود کردند و موضوعاتی را برای نوشتن مقاله به طلاب پیشنهاد داد.

اخبار مرتبط