اردبیل کارگاه علمی- پژوهشی ویژه ماه رمضان در مدرسه الزهرا سلام الله علیها خلخال

شناسه خبر : 121599

1401/01/24

تعداد بازدید : 199

اردبیل کارگاه علمی- پژوهشی ویژه ماه رمضان در مدرسه الزهرا سلام الله علیها خلخال
به گزارش رقیه یوسفی معاون پژوهش مدرسه الزهرا (سلام الله علیها) خلخال، کارگاه "آشنایی با منابع تفسیری قرآن کریم با محوریت تفسیر المیزان " با حضور حجت الاسلام والمسلمین اسفندیار معتمد در مورخ 1401/1/21 به صورت مجازی برگزار شد.

حجت الاسلام  و المسلمین اسفندیار معتمد گفت: منابع تفسیری از جهت مذهب دارای تفاسیر شیعی و سنی می باشد که در واقع مفسران شیعی و سنی بر اساس روش های مختلف تفسیری ، آن تفاسیر را نگاشته اند.
 وی افزود: برای مطالعه و آشنایی مفصل با منابع تفسیری قرآن کریم ، توصیه می شود طلاب  نرم افزار جامع التفاسیر را  که شامل اطلاعات جامع در زمینه مذهب مفسر، زبان تفسیر ، سال تالیف و روش و ویژگی های کتب تفسیری و ... می باشد ؛ تهیه و  استفاده نمایند.
مدرس مدرسه علمیه الزهرا (سلام الله علیها) خلخال با برشمردن نمونه هایی از تفاسیر مهم امامیه و اهل سنت اظهار داشت:  جامع البیان محمدبن جریر طبری، مفاتیح الغیب فخر رازی، الدر المنثور فی التفسیر بالماثور  جلال الدین سیوطی،کشف الاسرار میبدی از تفاسیر مشهور و مهم اهل سنت ، و تفسیر قمی، تفسیر مجمع البیان  طبرسی، تفسیر نور الثقلین، تفسیر تسنیم، تفسیر المیزان و تفسیر نمونه از تفاسیر مهم امامیه می باشند.
مدرس حوزه علمیه در ادامه به معرفی تفسیر المیزان پرداخته و گفت: اساس کار تفسیر المیزان به حکم "ان القرآن یفسر بعضه بعضا "بر قاعده تفسیر قرآن به قرآن است، بدین معنا که معیار اول برای تفسیر قرآن ،خود قرآن است، و در جایی که آیات محکم قرآنی می توانند دیگر آیات دشوار و متشابه را تفسیر و تبیین نمایند، آرا مفسران و اسباب نزول در درجه دوم اعتبار قرار می گیرند.
وی در ادامه با اشاره به تبیین ویژگی های تفسیر المیزان افزود: بسط و گسترش معانی،اصلاح ساختارها، محتوا بخشی به فهم آیات ، وحدت موضوعی هر سوره و جامعیت محتوا از جمله ویژگی های تفسیر المیزان طبق نظریه پردازان این علم می باشد.

اخبار مرتبط